DdG – BESCANÓ – R.V.E
Segons els veïns, que van fer una consulta a l’ACA, la concessió de l’empresa d’àrids expira el proper mes d’agost

Una iniciativa liderada pel veí de Bescanó Joaquim Ball-llosera, que demanava la restitució de la passera del Ter entre Bescanó i Sant Gregori que va quedar destrossada després de l’episodi de pluges de principis de març, ja ha recollit prop de 500 firmes a favor de la realització de l’obra. La setmana passada, van presentar les firmes a l’alcalde de Bescanó, Xavier Soy, amb la intenció que els dos ajuntaments afectats puguin tirar endavant una obra que els veïns no confien que faci l’empresa Àrids Sant Gregori, que va ser l’impulsora de la construcció d’aquest passallís.

A través de la plataforma www.change.org, els veïns informaven també que després de fer una consulta amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la concessió de l’empresa d’àrids expira el proper mes d’agost. Per tant, temen que tot i el compromís de la companyia, no acabarà fent l’obra ja que tan sols queden quatre mesos perquè finalitzi el permís.

Ja en el darrer ple municipal, Xavier Soy va afirmar que es començarien a tenir converses amb totes les parts implicades per restituir la passera, ja que la considera un bé necessari que tot i néixer per a un ús privat, els veïns l’han acabat fent seva i també l’utilitzen i la reclamen.
A més, també va incidir en el fet que s’haurà de reunir també amb l’alcalde de Sant Gregori, Jordi Noguer, ja que la situació afecta els dos ajuntaments. En tot cas, però, va afirmar que si l’empresa d’àrids finalment no fa l’obra, se’n farà una de titularitat municipal.

Soy també va aclarir que la passera no es va fer d’un material més resistent com ara el formigó per un requeriment de l’ACA, perquè no es podia permetre que en un moment d’augment del cabal del riu la passera actués com a presa, sense deixar passar l’aigua.

Aquesta és una obra que inicialment només havia de ser utilitzada per l’empresa que havia demanat permís per a la seva construcció a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), però finalment la passera d’en Batllori va esdevenir un nexe entre els dos pobles per als vianants, ciclistes i motociclistes. A més, aquesta passera permet la connexió de la Via Verda de St. Feliu de Guíxols a Olot amb les rutes BTT i excursionistes de la Vall del Llémena; i també havia esdevingut un punt important per aquest tipus d’oci i turisme a la zona.

pasera