Olot. Via verda. Vie

El Punt Avui – OLOT – JORDI CASAS

L’empresa ATMA d’Olot programa rutes pels indrets més singulars de la comarca
Hi posa les bicicletes

Pedalar per oci ja converteix aquesta activitat en un plaer, però, si a més la pedalada es fa pels paratges naturals d’Olot i la seva rodalia, la majoria volcànics, el plaer està assegurat. El Centre Logístic de Bicicletes que l’Agència de Turisme Mediambiental (ATMA) té a l’avinguda Estació d’Olot ofereix a tothom qui vulgui gaudir de la bicicleta sis rutes que discorren per paratges singulars de la comarca de la Garrotxa.

Els qui vulguin seguir aquests rutes són instruïts, primer, amb un suport audiovisual dels espais que travessaran amb la bicicleta i del grau de dificultat de les rutes.

L’oferta, en concret, és de sis rutes. Una per sis de les principals fonts d’Olot com la Déu, la Moixina, sant Roc o la Puda; una altra pels volcans, cap al Croscat i Santa Margarida per la Fageda; una altra fins a la Fageda d’en Jordà per la Pinya i el Corb; una altra fins a sant Esteve d’en Bas, la Cau i els Hostalets; una fins a Santa Pau, on s’arriba fins a la vall de Sant Martí i el pla de les Forques; i encara una altra fins a la Vall de Bianya, per visitar indrets com Capsec, ca l’Enric, Sant Martí de Solamal i Sant Pere Despuig.

El servei és integral, perquè ATMA lloga les bicicletes –qui ho vulgui pot escollir un model propulsat per un motoret elèctric– i, fins i tot, s’encarrega del trasllat per qui vol fer ruta només d’anada. L’èxit de la pedalada, doncs, està pràcticament assegurat.