Us convidem a la reunió oberta del dilluns 6 a les 18h a
l’Ateneu Coma Cros de Salt.

A Salt estem determinades a PACIFICAR EL TRÀNSIT, ens aliem el Grup de Treball de mobilitat de Som de Salt, Mou-te en Bici, i la Comucleta per treballar en pro d’un canvi cultural i legislatiu per a aturar l’ASSETJAMENT A LES CICLISTES per part de cotxes i motos.

Canvi cultural:

Crear el debat social que ajudi a desplaçar el cotxe del centre de la mobilitat, donar la prioritat social a vianants i bicicletes, reflexionar sobre la impunitat exercida amb la velocitat i agressivitat que ens genera inseguretat, por, fum i soroll. Fa uns mesos que van editar el fulletó on parlem de seguretat activa (document adjunt), seguirem treballant en altres suports, accions, xerrades i …alguna bicicletada!

Canvi legal:

El model Terrassa com a referent, tenen una ordenança municipal i Pla de Mobilitat que recull les actituds agressives del trànsit com a punibles, assumeixen que TOTS ELS CARRERS SÓN CARRILS BICI, aquesta afirmació es vol garantir amb el PROTOCOL, disposen d’una web per recollir les agressions (dia, lloc, fets i matrícula), es passen les dades a la policia, la qual fa una “trucada pedagògica” a la propietat del vehicle avisant de les conseqüències de les infraccions. Inicialment cap punició, si no hi ha proves o gravetat; en cas que es pugui elevar una querella es fa un acompanyament legal per cursar denuncia.