Bescanó i Sant Grego

El Punt Avui – BESCANÓ – JORDI NADAL

Es farà vint metres més avall del lloc on hi ha l’actual pas provisional
Serà una estructura de ferros encreuats, de l’estil del pont de l’Eiffel de Girona

Els ajuntaments de Bescanó i Sant Gregori estan treballant conjuntament en la redacció d’un pla especial per a la construcció d’un pont que uneixi els dos municipis per damunt del Ter. El nou pas substituirà el passallís que hi ha actualment, que és temporal i propietat de l’empresa Àrids Sant Gregori SL.

El pont es farà uns vint metres riu avall d’on hi ha el passallís. Serà un pas de dos metres i vint centímetres d’amplada, per a pas exclusiu de vianants i bicicletes (en cap cas vehicles de motor). Tindrà una estructura de ferros encreuats, a l’estil del pont de les Peixateries Velles de Girona(construït per la companyia Eiffel), i una rampa d’accés per a cotxets, cadires de rodes, etc. Serà elevat, per evitar les riuades que de tant en tant afecten el Ter en aquest sector i que, de fet, s’han endut dues vegades l’actual pas.

La construcció del nou pont té un cost previst de 500.000 euros, aproximadament. Es preveu que l’obra comenci aquesta mateixa tardor. Els dos ajuntaments ja disposen de l’informe favorable de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de Medi Ambient.

Tant l’alcalde de Bescanó, Xavier Soy, com el de Sant Gregori, Quim Roca, coincideixen a assenyalar que la possibilitat de travessar el Ter per aquesta zona, amb l’actual pas, “ha estat molt ben acollida per tothom”.