Girona. Semàfor a la

El Punt Avui – GIRONA – JORDI NADAL

La plataforma Mou-te en Bici creu que el govern de la ciutat “busca acontentar a tothom” amb la seva proposta d’objectius per al nou pla

Demanen que retirin el document i en redactin un de nou

La plataforma Mou-te en Bici ha criticat la indefinició del document del govern de Girona on consten els objectius que es volen aconseguir en el nou pla de mobilitat: “Si l’haguéssim de votar, no sabríem què fer, perquè el document no diu res”, assegura el president de la plataforma, Miquel Llop. L’entitat considera que els responsables municipals “han volgut acontentar a tothom” amb una proposta “ambigua i inconcreta”. Asseguren, per exemple, que en el document es diu que es promourà la creació i l’ús dels pàrquings dissuasius, però que unes ratlles més avall es marca també com a objectiu garantir el manteniment dels aparcaments al centre per propiciar el desenvolupament econòmic. Segons el president de la plataforma, “si es mantenen els aparcaments del centre, la gent no farà ús dels aparcaments dissuasius, ni aniran a peu o en bicicleta”. Pel que fa al transport públic, Llop admet que es parla de millorar la cobertura i la velocitat, “però no de l’accessibilitat, ni que tingui un preu raonable”. L’entitat creu que no es compleixen les principals directrius supramunicipals per a la racionalització del trànsit: “Ni es promou que els vehicles circulin a menys velocitat, ni la reducció de l’ús del vehicle privat, ni es marquen objectius de reducció de contaminació ambiental i acústica”, considera. Una altra de les queixes són els semàfors: “És un exercici de masoquisme recórrer a peu la ciutat respectant els semàfors, perquè es prioritza la circulació dels cotxes.” Llop creu que el document “demostra una manca de voluntat política de canviar alguna cosa”. Lamenta, a més, que les bones impressions que van tenir amb el canvi de govern el 2011 no s’hagin complert: “La proposta ens ha decebut moltíssim, i l’aparent predisposició inicial del regidor [de Mobilitat de Girona] Joan Alcalà no s’ha concretat.”

La plataforma anuncia que anirà a la pròxima reunió de la taula de la mobilitat, el 5 de setembre, amb la petició que el govern retiri el document i en redacti un de nou, abans de decidir les mesures a emprendre per a la millora de la mobilitat i la racionalització del trànsit.