http://www.elpunt.cat

El Punt Avui – PALAMÓS – Emili Agulló

 

Alguns privats al·leguen que el trànsit de ciclistes i vehicles pesants hi coincidirà també els dies festius
El govern pren mesures, però veu inviable l’alternativa

El projecte del nou carril bici que s’està condicionant per circumval·lar els nuclis de Palamós i Sant Joan –que permetrà anar de Sant Antoni a l’àmbit de la platja de Castell i Mont-ras– ha rebut al·legacions de diversos privats que alerten del risc que el traçat, al polígon industrial de Sant Joan, discorre per un carrer on l’activitat no necessàriament disminueix durant els dies festius. Es tracta del carrer Rafel Savalls, on hi ha una fleca que elabora i serveix pa també els dies festius, a més d’un dels accessos a l’aparcament d’un supermercat i la deixalleria municipal, que també funcionen els caps de setmana.

Un veí, Joan Farré, que ha exposat la situació al govern municipal defensa que el traçat s’hauria de modificar “per evitar riscos” i conflictes. La fleca ha ofert facilitar, fins i tot, una franja de terreny per la part posterior de la nau, que afronta amb la riera d’Aubi. Però l’alcalde, Lluís Puig, tot i agrair la predisposició de l’empresa, diu que ara mateix és inviable.

D’una banda, l’alcalde argumenta que “la Generalitat va marcar el recorregut” i les al·legacions s’haurien d’haver presentat abans, quan l’itinerari es va sotmetre a informació pública, i no pas durant el projecte. Respecte a la possibilitat de fer passar el traçat en paral·lel a la riera d’Aubi, Puig diu que és zona inundable i que caldrien obres molt costoses. I sobre l’opció de passar pel darrere de la nau, manifesta que els propietaris adjacents s’oposaven a cedir el terreny i el consistori tampoc s’ha plantejat expropiar-lo.

Amb tot, l’alcalde diu que s’han previst retocs per enretirar el carril de l’accés a la nau, i que reforçaran la senyalització per minimitzar riscos.

 LES XIFRES
52.025 euros és el pressupost dels treballs en curs per connectar els ramals de carril bici que fins ara hi havia a Palamós.
2.151 metres és la llargària del tram de carril bici que creuarà el nucli per la banda oest de la trama urbana.

L’opció de futur, tot resseguint la riera d’Aubi

Puig argumenta que hi ha altres punts on el nou carril bici passarà a prop del trànsit rodat o accessos a guals i sortides de vehicles. Però en el cas del polígon, no descarta que en el futur, un cop millori la situació financera de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), s’aconsegueixi habilitar un recorregut per a vianants i bicicletes paral·lel al curs de la riera d’Aubi, una solució més directa per anar cap a Castell. Però caldria fer-hi obres costoses en diferents punts, com ara murs de contenció.