Transcrivim la carta que en Jesús Ruiz, secretari de Mou-te en bici, a enviat a l’info. Ens ha semblat un document molt interessant que pot obrir un debat entre els usuaris de la bicicleta a la ciutat de Girona. Agrairem la vostra participació en el debat i que doneu la vostra opinió.

 

Estimats,

No és que sigui molt amant d’allò de les anàlisis dels 100 dies d’acció de govern i coses semblants, però avui, arran d’una llarga pedalada des de Sant Ponç a Vilablareix, m’han vingut ganes de fer balanç de la feina feta per l’actual govern municipal.

Jo crec que quan el Joan Alcalà va prendre possessió de la regidoria de Via Pública tots, fins i tot els que no votem CIU, vam respirar una mica alleujats que s’acabés el mal rollo amb la Salamaña qui semblava entestada a ignorar qualsevol proposta procedent de Mou-te.

Les eleccions van ser el 22 de maig de 2011 i el 19 d’agost recordo haver anat amb el Miquel a l’Ajuntament convocats pel propi regidor on van sortir ja algunes idees. Pintar un carril de doble sentit a la calçada de Jaume I, ampliar el nombre d’estacions de la Girocleta i treballar en alguns itineraris com l’accés al Pont Major, etc.

El novembre de 2011 se’ns va consultar sobre la gestió de la Girocleta. Mou-te va tornar a donar suport al servei de bici pública gironina davant les crítiques que es rebien a l’Ajuntament. Recordo haver preparat un text sobre el tema que va ser enviat com a carta al director que no va ser publicada.

Cap a l’abril de 2012, nova convocatòria a la Plaça del Vi. Aquesta la recordo bé, perquè ens vam fer una mica d’embolic alhora de designar representants. Finalment, l’únic que volien a l’Ajuntament era editar uns fullets per fer una campanya de sensibilització. No recordo haver-los vist, ni els fullets, ni la campanya.

Darrerament he vist un intercanvi de correus en relació amb les estacions de la Girocleta. No sé però si durant aquests dos anys se n’ha inaugurat cap de nova.

Tampoc no sé en quin estat es troba la Taula de la Mobilitat.

En tot cas, tinc la impressió de poca feina feta. L’Alcalà em cau simpàtic i, per descomptat, de tracte molt més agradable que la seva predecessora al càrrec, però una cosa no treu l’altra.

Més enllà del suport que Mou-te dóna a la Girocleta, amb algun vot en contra, crec que hauriem de recuperar altres qüestions com la de la connectivitat metropolitana sense jugar-se la pell. Em refereixo a aquelles ratlletes vermelles i discontínues del plànol-guia i les seves prolongacions.

Salut,
Jesús