http://www.elpunt.cat

El Punt Avui –  FIGUERESESTEVE CARRERA

Més de cent artistes i 25 espais participen a ‘Empordoneses 15′
L’objectiu és promoure l’ús de la bicicleta com a vehicle insigne de la mobilitat sostenible

La sisena edició del cicle expositiu Empordonesess’apoderarà de la ciutat de Figueres tot aquest mes de març amb 25 exposicions repartides en diferents espais. Més d’un centenar d’artistes de disciplines diverses participaran en conjunt d’aquestes exposicions.

El denominador comú de totes les exposicions serà el reciclatge i la bicicleta: per això la majoria d’artistes que participen en aquesta manifestació s’han dedicat a personalitzar bicicletes velles fins a transformar-les en obres d’art. La programació d’Empordoneses inclou també xerrades, visites guiades i performances durant quatre setmanes i s’inaugurarà el dia 7 de març a la Casa Empordà: allà una trentena d’artistes hi presentaran les seves obres realitzades a partir de bicicletes de recuperació. Entre les conferències destaca la que dedicarà Enric Tubert a la bicicleta en l’obra de Casas, Picasso i Duchamp. Els instituts de la ciutat elaboraran treballs sobre la mateixa temàtica que s’exposaran en diferents punts de la ciutat. Bars i aparadors de locals comercials també dedicaran espais a la manifestació i el dissabte 21 a la Casa Empordà es farà la coreografia de dansa contemporània Bici’m.

Pere Giró, regidor de Medi Ambient de Figueres, destaca “l’interès de la ciutat per reivindicar l’ús de la bicicleta entre els seus habitants sempre que es pugui, i especialment si es fa lligat a esdeveniments culturals com aquest cicle expositiu”.

Esdeveniment artístic

La coordinadora del cicle, Pilar Farrés, destaca, per la seva banda, que la reutilització de materials no només és una alternativa necessària en termes financers domèstics, sinó que ho és en termes ètics i mediambientals generals. Centrant-se en l’aspecte artístic, Enric Tubert, curador del cicle, ressalta que l’exposició que s’inaugurarà el dissabte 7 de març a la Casa Empordà serà un esdeveniment artístic molt exportable: “Es presentarà un repertori de solucions creatives molt importants i que ha posat a prova la creativitat d’alguns dels millors creadors de la contrada”, diu Tubert.