DdG – BANYOLES – E.B.

L’home està ingressat al Trueta després de patir un traumatisme cranial com a conseqüència del xoc

Un ciclista que circulava pel carrer dels Límits del nucli de Mata, de la ciutat de Banyoles, va ser atropellat ahir cap a les tres de la tarda. La víctima, Felip B.P., té 78 anys i com a conseqüència de l’accident va patir un traumatisme cranial i va quedar en estat greu.
Quan es va donar avís del sinistre, fins al lloc dels fets s’hi varen apropar els Bombers de la Generalitat, la Policia Local així com el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM. D’entrada, tot apuntava que seria necessària l’actuació de l’helicòpter per evacuar el ferit, però finalment, segons fonts del SEM, tot i que s’hi va desplaçar no va ser necessari utilitzar-lo.
Sinó que el que es va realitzar és agafar l’equipament mèdic que transportava l’helicòpter per atendre el ferit i col·locar-lo dins l’ambulància del SEM que també es va desplaçar fins al lloc de l’atropellament. Aquest accident es va produir quan faltaven pocs minuts per les tres de la tarda i un cotxe va atropellar el ciclista mentre recorria un dels carrers del nucli de Mata, que forma part de la ciutat de Banyoles.
L’últim sinistre amb un ciclista implicat a Girona es va produir el 18 d’abril a Ripoll, en aquest cas es va saldar amb una víctima mortal. Un tren va atropellar mortalment un jove ciclista de la ciutat, Eudald Currius, que tenia 17 anys mentre travessava el pas a nivell del passeig de Ragull del nucli urbà. En aquest cas, el jove anava amb un company que va passar primer i va poder esquivar el tren que va sortir del túnel de l’Arquet, però ell, en canvi, no va tenir la mateixa sort.