Girona. Bicicletes per sobre la vorera en un tram del carrer de Santa Eugènia de Girona.

Girona. Bicicletes per sobre la vorera en un tram del carrer de Santa Eugènia de Girona.

El Punt Avui – GIRONADANI VILÀ

En les últimes setmanes s’ha advertit que des d’ara es multaran tots els usuaris de bicicletes que es passin un semàfor o vagin per la voravia
Ahir el control es va centrar en el carrer Santa Eugènia

La policia municipal va advertir en les últimes setmanes uns 600 ciclistes per haver infringit l’ordenança de circulació, en especial per haver circulat per la vorera o haver-se passat un semàfor vermell. Així ho va desvelar ahir el fins ara regidor de Mobilitat, Joan Alcalà –en espera que l’alcalde Carles Puigdemont reveli el nou cartipàs municipal–, que va advertir que “els avisos en les últimes setmanes han estat bàsicament per haver circulat per la vorera”.

L’anunciada campanya per sancionar els ciclistes que no compleixin amb l’ordenança de circulació es va posar en marxa ahir mateix “en aquells trams on ja hi ha alternatives”. Alcalà va explicar que ahir els controls “es feien a la zona del carrer Santa Eugènia, en l’espai on hi ha l’anomenat sharrow, que especifica que és una via compartida de les bicis amb els vehicles”. Així, ahir es va començar a posar sancions a aquells ciclistes que, tot i poder circular per la calçada, anaven per la vorera en aquest tram. “La gent ha de circular per la calçada, perquè si no el ciclista mai recuperarà l’ús de la calçada”, assevera Alcalà. Les sancions i les multes als infractors són l’última etapa de la campanya de sensibilització Ciclista a la vista, que es va iniciar a mitjan mes de març per recordar als ciclistes que si es va per la vorera cal baixar de la bici o circular molt a poc a poc, així com la necessitat dels conductors de respectar la distància amb els ciclistes. Pel que fa a multar per haver-se passat un semàfor vermell, Alcalà recorda que “no es fa per recaptar”, sinó perquè els ciclistes, com els conductors de qualsevol altre vehicle, han de ser sancionats sempre que “posin en perill la seguretat d’altres persones”. L’equip de govern admet que la campanya de sancions “s’anirà modulant i se centrarà allà on ja hi hagi alternatives per als ciclistes, ja sigui amb carrils segregats o amb indicacions de compartir la calçada”.

Dues Girocletes més

En aquest sentit, Joan Alcalà també explica que de manera immediata es faran dues noves estacions de Girocleta, que s’ubicaran a la plaça Europa i a la rambla Berenguer, a Sant Narcís. Així, la xarxa de lloguer públic de bicicletes passarà a tenir ja setze estacions de Girocleta a la ciutat, un servei que durant aquest mateix any ha registrat un miler de viatges diaris.