DdG – BANYOLES – P.T.V

L’Ajuntament vol regular l’ocupació de la via pública per una oferta que ara cobreixen empreses privades a l’estiu

L’Ajuntament de Banyoles ha tret a concurs públic dues concessions per oferir serveis de lloguer de bicicletes a la ciutat, per a les quals les empreses que hi estiguin interessades tenen temps de presentar propostes fins al proper divendres 3 de gener. El Consistori concedirà dues llicències per ocupar la via pública al passeig Mossèn Lluís Constans -on en l’actualitat ja funciona un servei privat de lloguer de bicicletes- i al Darder, en una àrea propera al camp de futbol municipal.
El regidor de Via pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Banyoles, Lluís Costabella, va explicar que l’objectiu del municipi és “reglar el servei”, que ara dues empreses privades ofereixen només durant els mesos d’estiu, per tal “que es pugui desenvolupar amb total normalitat durant quatre anys”. Costabella va aclarir que no es tractarà d’un servei equivalent al de la Girocleta que s’ofereix a la ciutat de Girona.
La convocatòria de l’Ajuntament banyolí es va publicar el 19 de desembre al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i preveu l’ocupació temporal de 30 metres quadrats de domini públic als passeigs Mossèn Lluís Constans i Darder. En cadascun d’aquests espais hi podrà haver un màxim de trenta bicicletes i el seu titular haurà de fer-se càrrec de la neteja, la salubritat, la seguretat i l’estètica tant de les instal·lacions com de la seva zona d’influència; així com també haurà de garantir que les persones que lloguin bicicletes respectin les normes de circulació i el reglament d’activitats de l’estany.
La licitació feta pública per la capital del Pla de l’Estany té un preu de sortida de 1.200 euros per any i la concessió municipal serà per a un termini de dos anys, prorrogables fins a un màxim de quatre.