151015

DdG – BANYOLES

La iniciativa de l’empresa solidària de Càritas, Ecosol, i el restaurant Vora Estany finança projectes socials

El lloguer de bicicletes social que ofereixen l’empresa d’inserció laboral de Càritas, Ecosol, i el restaurant Vora Estany de Banyoles s’ha reprès després dels bons resultats de la seva estrena, a l’estiu. Llavors, va llogar 300 bicicletes, va recaptar 1.200 euros i va donar feina a una persona en risc d’exclusió social. Des d’aquest mes i fins al juny, el servei està disponible tots els caps de setmana i dies festius.

Aquest projecte és una iniciativa compartida del restaurant Vora Estany i de l’empresa d’economia solidària de Càritas Diocesana de Girona, Ecosol. El lloguer d’alguna de les deu bicicletes que ofereix el servei es pot fer entre les 10 del matí i les 6 de la tarda, ara amb la novetat de poder llogar, també, un tàndem. El preu del lloguer és de 4 euros per bicicleta i hora i de 14 per tot el dia, amb una oferta especial per a grups i famílies nombroses. El tàndem, amb el qual es pot fer la volta a l’estany, es lloga per 6 euros l’hora o 18 el dia.

D’altra banda, els impulsors del lloguer social de bicicletes estan gestionant amb el Grup Excursionista de Banyoles la possibilitat d’oferir rutes guiades per l’estany durant els festius de Nadal i de Setmana Santa.

El gerent del restaurant Vora Estany, Robert Gelmà, va explicar que “volem continuar mantenint el compromís social amb Ecosol i donar continuïtat al servei de lloguer de bicicletes davant la bona acollida i bons resultats aconseguits durant la campanya d’estiu”. Mentre que la gerent d’Ecosol, Anna Güell, va remarcar la utilitat del projecte “per obtenir uns ingressos addicionals, que -va dir- ajuden a cofinançar projectes socials per atendre a les persones que en aquests moments estan patint situacions de greu vulnerabilitat o exclusió social”. Ella mateixa va considerar que la continuïtat del projecte permetrà realitzar un altre contracte d’inserció laboral.

En l’actualitat, l’empresa de Càritas Diocesana, Ecosol, disposa de 17 punts de lloguer de bicicletes -amb més de 70 vehicles- en diferents punts de les comarques de Girona.