Argecleta. Artsport.

El Punt Avui – BANYOLESRAMON ESTÉBAN

S’ofereixen a persones derivades dels serveis socials del Pla de l’Estany perquè les facin servir com a vehicle per anar a treballar o a l’escola

El responsable de la botiga virtual Artsport Bikes de Banyoles, Jordi Arteman, i un veí d’Argelaguer, Eduard Granados, han posat en marxa Argecletes, un projecte solidari consistent a cedir bicicletes de manera gratuïta a persones que no es poden permetre comprar-ne una, sempre que les facin servir per a activitats bàsiques com ara anar a treballar o dur la mainada a l’escola. La selecció dels beneficiaris la fan els tècnics de l’àrea de benestar social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, ja que cal estar inclòs en algun programa social. Fins ara han lliurat cinc bicicletes a través dels serveis socials. Es tracta de vehicles reciclats que han estat objecte d’una posada a punt. La cessió és per a sis mesos, prorrogables si l’usuari continua necessitant-la.

Argecletes va ser una iniciativa de Garrido, que l’últim any ha anat reciclant bicicletes per deixar-les a veïns d’Argelaguer (d’aquí ve el nom del projecte) i rodalia que ell considerava que ho necessitaven. “En un moment donat –explicava ahir Arteman– vam creure que per fer-ho ben fet havíem de deixar que fossin els serveis socials els que decidissin qui es podia acollir al projecte.”

Els promotors fan una crida a la gent que tingui bicicletes sense utilitzar perquè els les donin o bé a persones que vulguin fer aportacions econòmiques per comprar-ne. Una altra via de finançament d’Argecletes és la campanya de micromecenatge –amb Verkami– que serveix per finançar els equips de competició d’Artsport. El 10% del que es recapti serà per al projecte solidari.