El Punt Avui – BLANES – JORDI GONZALO

La policia local de Blanes lliura bicicletes abandonades a la fundació d’Alberto Contador
Seran reparades per persones discapacitades i després es donaran a col·lectius en risc d’exclusió o s’enviaran al Tercer Món

Les bicicletes abandonades al carrer, així com les que estan mal estacionades, són retirades de la via pública per la policia local. Dos anys després, si ningú no les ha reclamades o si no se n’ha localitzat el seu propietari, són destruïdes. A Blanes, però, la policia local ha optat per fer-ne donació a la Fundació Alberto Contador, en el marc del projecte Bicis per a la Vida, perquè algú les pugui tornar a utilitzar.

En els darrers mesos, s’han recollit 58 bicicletes dels carrers de la ciutat. “Des de la policia local ens semblava que era una llàstima que aquestes bicicletes, que encara podien aprofitar-se perquè les utilitzés una altra persona, fossin destruïdes”, afirma Joan Garcia, cap de la policia local de Blanes. És per això que des del mateix cos policial es va tenir la idea de participar en aquesta iniciativa.

Un cop passat el termini per si algú les reclamava, abans-d’ahir van fer-ne la donació a la fundació del ciclista. Les bicicletes van ser recollides en el magatzem on han estat custodiades tot aquest temps. “N’hi ha moltes que estan en perfecte estat i d’altres que, amb una posada a punt, segur que poden tornar a estar en servei”, segons Garcia.

Aquestes bicicletes abandonades o sense amo localitzable faran servei ara a persones necessitades, tant de l’Estat com de països del Tercer Món. En el cas de l’Estat, són persones, majoritàriament nens, discapacitades o en risc d’exclusió social. I les que s’envien al Tercer Món van sobretot a països com el Senegal i el Marroc.

Abans d’arribar als nous destinataris, però, i doblant la solidaritat de la iniciativa, seran reparades per usuaris de l’Associació de Minusvàlids de Pinto. El trasllat de les bicicletes des de Blanes fins a Pinto ha anat a càrrec de la Fundació SEUR.

El programa Bicis per la Vida permet a persones amb discapacitat integrar-se en formació permanent o formar part de programes de formació. L’any passat, la fundació va preparar dues-centes bicicletes.