Cassà de la Selva. Escola Puig d'Arques. Vorera ampliada al carrer Hospital  i façana de l'escola

Cassà de la Selva. Escola Puig d’Arques. Vorera ampliada al carrer Hospital i façana de l’escola

El Punt Avui – J. TRILLAS cassà de la selva

L’objectiu és crear uns itineraris que permetin a escolars i familiars anar a l’escola caminant o bé amb bicicleta de manera segura
El poble té cinc centres escolars i un total de 2.210 alumnes

L’Ajuntament de Cassà de la Selva està treballant un ambiciós projecte per tal de garantir uns bons accessos a tots els camins escolars, facilitar el seu accés, ja sigui a peu o amb bicicleta, i en conjunt, millorar la seguretat dels vianants i ciclistes.

Una iniciativa important perquè Cassà té cinc centres escolars: la llar d’infants municipal Taps, dues escoles de primària públiques (Escola Aldric i escola Puig d’Arques), l’institut d’educació secundària i La Salle Cassà. El projecte pretén millorar la seguretat de 2.210 alumnes que es reparteixen entre els centres, com també la dels familiars que els acompanyen.

Aquesta és una iniciativa que treballa l’equip de govern, d’ERC, i que en el marc d’un Ajuntament obert i participatiu, es tirarà endavant amb la col·laboració dels mateixos centres, les Ampa de cadascun dels col·legis i tots els agents implicats. De fet, si bé es tracta d’un projecte iniciat per CiU a finals del mandat anterior, ja s’ha acabat una de les actuacions més reivindicades: fer la vorera a l’escola Aldric. Aquesta actuació ha permès millorar la seguretat a la zona, però també representa una millora general per a tot aquell àmbit.

Precisament, l’alcalde de Cassà, Martí Vallès, destaca la importància d’aquest projecte que està impulsant l’equip de govern pel que representa de millora de la seguretat vial: “Aquesta és una actuació que a nosaltres ens interessa especialment, ja que volem potenciar la idea dels camins escolars segurs”, explica, afegint-hi que “en aquest sentit, volem que les famílies puguin arribar a les escoles amb bicicleta o bé a peu amb més tranquil·litat”. L’alcalde destaca que tot aquest treball es farà col·laborant amb els pares i mares i els centres escolars, ja que aquesta iniciativa només es podrà tirar endavant “si tenim el seu suport”. L’alcalde explica que es treballa perquè totes les millores a la via pública rebin finançament extern a través de subvencions com una manera de continuar avançant.

Visió de futur

L’objectiu dels camins escolars segurs és el de crear uns itineraris al poble que permetin a les famílies anar a l’escola amb els fills caminant o amb bicicleta de manera tranquil·la i agradable. Aquesta iniciativa s’ha de promoure des del consens amb tots els agents, partint del consell escolar, de manera que s’ha de treballar conjuntament amb totes les associacions.

LA FRASE

Volem que les famílies puguin arribar a les escoles amb bicicleta o a peu amb més tranquil·litat
Martí Vallès
ALCALDE DE CASSÀ DELA SELVA

LES XIFRES

2.210 alumnes es reparteixen pels cinc centres educatius de Cassà, de tots ells es vol garantir la seguretat.
5 centres escolars hi ha a Cassà; una llar d’infants, dues de primària públiques, l’institut i La Salle.