DDG – ALBERT SOLER ALBERTSOLER1@HOTMAIL.COM

Com que el regidor de Via Pública, Joan Alcalà, diu que l’Ajuntament de Girona no sanciona els ciclistes perquè aquests no tenen “alternativa” a córrer per voreres, saltar-se semàfors en vermell i violar tota norma del codi de circulació que se’ls posi al davant, em permeto enumerar-n’hi una: que vagin a peu. Els polítics, desconnectats del món real, desconeixen aquest mètode de desplaçament tan propi dels treballadors, però com a alternativa, funciona.
Mentre algun dels molts i ben remunerats assessors municipals del seu partit i col·locats a dit no informi el regidor sobre tan antic sistema de mobilitat, és bo saber que la vorera s’ha convertit en l’espai on els que no tenen alternativa la troben. Allà terra i cul enlaire podran orar els musulmans orfes de lloc de culte, allà podrà robar carteres qui amb la crisi no té alternativa per arribar a final de mes, i allà em permetré jo evacuar aigües menors i majors davant la manca d’alternativa en forma de lavabos públics, preferiblement a la porta del domicili del regidor però, en cas d’ignorar-lo, de la casa consistorial.
El ciclista de ciutat no ho sap, però està més a prop del polític que entra al Parlament en helicòpter que del treballador. El treballador viatja a peu o en autobús perquè no té temps -i ?menys ganes- d’ecopijades, mentre el ciclista de ciutat confon sostenibilitat amb mantenir l’equilibri damunt dues rodes. La seva militància i rebel·lia es redueix a espantar una mestressa de casa que carrega el cabàs de la compra i a fer apartar d’un salt un jubilat que va a comprar el diari. En l’inusual cas que circuli per la calçada, llavors confon ecologia amb ser posat verd a força d’ignorar semàfors, senyals i passos de vianants (si els desacreditats automobilistes respectessin els senyals com els ciclistes, no hi hauria hagut bombolla immobiliària: tot el sòl seria un immens cementiri). No tenen alternativa. D’acord. Però no podríem almenys trobar una alternativa a segons quins regidors?