Mou-te en Bici lamenta profundament la tràgica notícia de l’atropellament mortal d’un veí de Blanes que es desplaçava en bicicleta per la població de Palafolls el passat dissabte 16 de novembre. Així mateix, també vol mostrar el seu sincer condol a tota la família i amics.

Una vegada més, torna a ser notícia que un conductor begut i drogat acabi amb la vida d’un ciclista. Com a entitat de defensa de la mobilitat sostenible i, molt especialment, de la mobilitat en bicicleta, notícies com aquesta ens causen dolor, ràbia i impotència. Condemnem aquest homicidi i, esperem que el conductor tingui una sentència exemplar d’acord amb la gravetat dels seus actes.

No ens cansarem de dir que calen més mesures per protegir els ciclistes quan circulen per la via pública i, molt especialment, quan ho fan compartint espais amb vehicles de motor. No beure alcohol ni consumir drogues, complir amb els límits de velocitat, evitar distraccions i respectar el metre i mig de distància en els avançaments a ciclistes pot salvar vides. Cal fer complir les normes de circulació. Tenim dret a moure’ns en bicicleta, tenim dret a tornar vius a casa.

Girona, 17 de novembre del 2019