Mou-te en Bici lamenta profundament la tràgica notícia de l’atropellament d’un veí de Borgonyà que es desplaçava en bicicleta per anar a la feina el passat divendres 10 al matí. Així mateix, també vol mostrar el seu sincer condol a tota la família i amics.

Malgrat que res no alleujarà tan dura pèrdua, confiem que les investigacions avancin a bon ritme i que la persona responsable d’aquest homicidi passi comptes davant la justícia. Recordem que, a partir de la darrera modificació del codi penal, el culpable podrà arribar a fer front a penes de presó de fins a 4 anys per abandonar el lloc de l’accident.

Una vegada més, un fet tràgic com aquest, posa de manifest la vulnerabilitat dels usuaris de la bicicleta en vies ràpides i la desconsideració d’alguns conductors envers la vida dels ciclistes. Sempre hem defensat, i ho continuarem fent, mesures per protegir els ciclistes quan circulen per la via pública i, molt especialment, quan ho fan compartint espais amb vehicles de motor. Complir amb els límits de velocitat, evitar distraccions i respectar el metre i mig de distància en els avançaments a ciclistes pot salvar vides. Tothom n’ha de ser conscient i les administracions han de trobar els mitjans per fer-ho complir.

Girona,, 13 maig de 2019