http://www.elpunt.cat

El Punt Avui –  JOAN PUNTÍ

 

Comencen les obres del tram de dos quilòmetres que unirà Sant Joan amb Calonge
Aquest nou recorregut seguirà paral·lel a la riera Aubi

Palamós es podrà voltar per l’oest en bicicleta sense haver de passar pel centre del nucli urbà, quan estigui acabat el tram de carril bici que s’ha començat a fer aquesta mateixa setmana. Es tracta d’un recorregut de 2.151 metres en un itinerari que seguirà en paral·lel la riera Aubi en el seu tram més urbà. El nou recorregut partirà de l’enllaç actual amb la via verda a la zona del Pont d’en Blau, al barri de Sant Joan. Aquest vial que prové del Pla de la Torre Mirona i porta a la zona de Castell, Mont-ras i Palafrugell, seguirà pel carrer Rafel Savalls i, posteriorment, cap a la vorera del carrer d’Arnau sa Bruguera. Aquí s’hi podrà arribar gràcies a un pas habilitat sota el pont d’accés al municipi que hi ha en aquesta zona.

El nou tram de carril bici empalmarà en aquest sector amb el vial que, a partir d’aquí, passarà sobre sauló i resseguirà paral·lelament la riera Aubi i la carretera C-31 fins a arribar al pont Eiffel. En aquell lloc és on, després de travessar la carretera C-256, enllaçarà amb la zona de Mas Gorgoll. Un cop a l’altre costat continuarà paral·lel a la carretera fins a l’altura de la nova piscina comunitària, que llinda ja amb la via verda de Calonge i Sant Antoni. Aquest nou itinerari se sumarà al que ja té el municipi en l’àmbit de la ronda de l’Est i que connecta el nucli urbà amb la zona de Castell i Mont-ras i Palafrugell.

Aquest nou tram possibilitarà tancar l’anella que formaran ara els dos ramals. Les obres que ara s’executen tenen un cost de 52.025,67 euros, finançats per Territori. Els treballs van a càrrec de l’empresa Mugadas SLU.

LA XIFRA

2.151 metres. Aquesta és la llargària del tram de carril bici que creuarà Palamós per la banda oest de la trama urbana.

LA DATA

12.2015 Finalització. Els treballs que han començat ara haurien d’estar apunt per les festes del Nadal.

Miren si resulta gestionar els pàrquings

El regidor de la CUP de Palamós Joan Bohigas ho va proposar en el ple d’abans-d’ahir i tots els grups, menys el del PSC, van veure bé estudiar la possibilitat que l’Ajuntament gestioni directament totes les zones d’aparcament. Els pàrquings de la platja Gran, la Planassa i la Cooperativa són ara mateix gratuïts després d’haver-se iniciat el procés per resoldre el contracte de concessió del servei a l’empresa Romepark.