DDG – GIRONA – ACN

Mou-te en Bici reclama que s’instal·lin més estacions de la Girocleta a Girona i s’ampliï fins a Salt

L’entitat Mou-te en Bici, que agrupa uns 300 socis de Salt i Girona, va decidir durant l’última assemblea general demanar al govern espanyol un pla PIVE específic per a la compra de bicicletes. “Com a mínim un 1% de les ajudes del pla PIVE per a cotxes ja que suposaria un impuls per als negocis d’aquí i crearia llocs de treball a les empreses de manteniment i reparació”, ha assegurat el president de l’entitat, Miquel Llop. Des de l’associació també reclamen al consistori de Girona que treballi perquè el servei de la Girocleta s’ampliï fins a Salt i augmentar el nombre d’estacions. “Des del primer moment vam insistir que no tenia sentit instal·lar el servei sense comptar amb Salt”, ha assegurat Llop.

Llop lamenta que, des del govern estatal, s’incentiva la compra de cotxes amb el “pretext” que aquest element ajudarà a potenciar la indústria del territori. “Això és molt discutible, el que realment seria important és que com a mínim es destinés un 1% de les ajudes a la compra de bicicletes”, ha afirmat el president de l’entitat Mou-te en Bici. Des d’aquesta associació ressalten que aquesta mena de facilitats crearien nous llocs de treball i noves empreses de manteniment i reparació de bicicletes. “Al mateix temps es promouria la mobilitat sostenible i es conscienciaria a la població”, ha assegurat Llop. Aquesta és una de les línies principals d’actuació que van posar sobre la taula els membres de l’entitat durant la última assemblea general de la plataforma.

Un altre projecte per aquest 2013 es basa en reclamar a l’Ajuntament de Girona que augmenti el nombre d’estacions de la Girocleta a la ciutat i que treballi perquè el servei arribi fins a Salt. “Des d’un primer moment ja vam dir que crear un sistema de bicicletes públiques sense tenir en compte Salt era un error”, ha recordat el president de l’associació. Llop ressalta que Salt i Girona s’han d’entendre com “una unitat” i que seria bo ampliar el servei fins a Fornells de la Selva i Sarrià de Ter. “No sé perquè no es va realitzar en el seu moment però això ajudaria a descongestionar l trànsit actual, sobretot entre Girona i Salt que hi ha una distància molt accessible”, ha afirmat.

D’altra banda, l’entitat s’ha marcat com a objectiu durant aquest any arribar a totes les capitals de les comarques gironines i aplegar més membres. De moment, Mou-te en Bici té 300 socis i és la tercera entitat – en aquest àmbit- més gran d’arreu de Catalunya. “Volem trobar noves persones que els importi la mobilitat sostenible i oferirem els nostres modestos mitjans per defensar les seves causes”, ha assegurat Llop.