ARBÚCIES | E.B./DDG 

Recuperen objectes de valor de cases assaltades les darreres setmanes de Fogueres de Montsoriu

La policia local d’Arbúcies juntament amb agents dels Mossos d’Esquadra han detingut quatre veís d’Arbúcies quan anaven el recollir el botí que havien estat amagant durant dies en un bosc. En aquesta operació conjunta van aconseguir recuperar diversos objectes valors, que segons fonts municpals, serien procedents dels diferents assalts que s’haurien perpetrat darrerament en cases de la urbanització de Fogueres de Montsoriu, que es troba situada al terme de Riells i Arbúcies. Els presumptes lladres són quatre veïns d’Arbúcies de nacionalitat romanesa i se’ls imputa un presumpte delicte de robatori amb força.
Els fets es remunten a fa pocs dies quan la policia municipal d’Arbúcies estava fent una visita rutinària a la zona de Fogueres de Montsoriu i mentre feien la ronda, els agents van detectar que enmig d’una àrea boscosa hi havia diversos objectes amuntegats i en creure que podien ser robats, van organitzar una vigilància conjunta amb la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra, que va acabar per confirmar que la majoria del material localitzat era robat. Entre els diversos objectes que es van localitzar hi havia una bicicleta que estava valorada en uns 3.000 euros, cosa que va cridar l’atenció als agents.
El què va acabar de confirmar que era material sostret va ser quan, al cap d’unes hores d’estar realitzant la vigilància, quatre homes amb una furgoneta es van apropar a la zona boscosa, que es troba situada a tres quilòmetres del nucli de Fogueres de Montsoriu. Quan els quatre individus es van acostar fins al punt on hi havia els objectes, els Mossos d’Esquadra van procedir a detenir-los i se’ls acusa d’un presumpte delicte de robatori amb força.
Els presumptes lladres detinguts no tenen antecedents penals peròa partir de les primeres investigacions, segons van relatar fonts municipals, se’ls relaciona amb diversos robatoris recents en aquesta urbanització de Fogueres de Montsoriu i de fet, en les darerres setmanes, la policia local havia rebut diverses denúncies de veïns per robatoris. Aquesta àrea residencial té gent que hi viu de forma permanent però hi ha moltes segones residències i això és el que haurien aprofitat els lladres per entrar a les vivendes i sotreure’n objectes de valor.
El regidor de Governació d’Arbúcies Dani Saborit (EPA) destaca que el modus operandi utilitzat per a és l’habitual per alguns col·lectius. L’edil valora positivament la tasca de la policia local d’Arbúcies i la bona entesa entre el cos i el dels Mossos d’Esquadra i és que a parer seu “el treball conjunt acaba per donar bons resultats i continuarem en aquesta línia, a més de reclamar que augmenti la presència policial”. I per acabar, destaca que la col·laboració ciutadana va ser clau per a la detenció.