16122013

DdG – GIRONA – T. CARRERAS

Actualment hi ha uns 800 viatges al dia i la plaça Catalunya és l’estació més freqüentada

La Girocleta té actualment donats d’alta 1.421 usuaris, després que s’hagi donat de baixa forçosa a 326 usuaris per impagament. Fin ara, aquestes persones podien utilitzar les bicicletes municipals malgrat no pagar. Des que es va encarregar la gestió del servei a Transports Metropolitants del Gironès (TMG) “la gestió és molt més fiable”, segons ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.
TMG va assumir el servei el setembre i va llogar un taller de reparació que està donant els seus fruits i millorant un servei que darrerament havia rebut moltes crítiques per diferents deficiències, pel mal estat dels vehicles i per l’elevat nombre d’anclatges inutilitzats.

Segons dades de l’Ajuntament, a l’agost funcionaven el 60% dels aparcaments. Al desembre aquesta xifra ha augmentat fins el 90% ja que només hi ha un 10% queno funciona. Pel que fa a les bicicletes, des del setembre i fins al novembre es van posar a punt el 80% de les bicicletes antigues, segons el representant municipal. S’ha millorat la direcció, els frens, l’alineació de rodes, el protectors de cadena, el parafangs, les cistelles i l’engranatge, entre d’altres.

Inicialment, es va prioritzar el manteniment bàsic per tal que no faltessin bicicletes al carrer. Amb la posada en funcionament de les dues parades a Santa Eugènia, s’han comprat cent noves bicicletes i això està permetent executar una segona fase de reparació de les bicicletes antigues: S’està actuant en els llums i el seient, entre altres.

Durant els mesos d’octubre i novembre es van registrar entre 600 i 800 viatges diaris. L’estació més freqüentada és la plaça Catalunya (15,2%), seguida de la biblioteca Ernest Lluch (11%), Emili Grahit (9,9%), Renfe (9,8%), Miquel de Palol (9,7%) i Lluís Pericot (8,1%). Les noves estacions de moment tenen bona acollida (3,7% a Can Ninetes i 2,5% a la Plaça de Santa Eugènia).