DdG – ACN – RIPOLL

Un dels lladres tenia una ordre de detenció pendent per un furt violent a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 27 de novembre dos joves de 20 i 27 anys, veïns de la Garriga (Vallès Oriental), com a presumptes autors del robatori aquesta tardor de catorze bicicletes a Ripoll, Campdevànol i Puigcerdà. Un dels arrestats tenia una ordre de detenció pendent per un robatori violent el març a Barcelona, on va sostreure el telèfon mòbil a un menor després d’intimidar-lo amb una navalla. Els agents van centrar el dispositiu de recerca a les estacions de la línia R3 Vic-Puigcerdà ja que els pispes es traslladaven en tren i, efectivament, van ser enxampats al matí del dia 27 a l’estació de Ripoll. Un d’ells duia una motxilla amb una cisalla i unes tenalles per tallar ferro.

Davant les evidències i la concordança amb la descripció facilitada pels testimonis, la policia els va detenir com a presumptes autors de les sostraccions. Concretament, als detinguts se’ls inculpa catorze furts de bicicletes comesos aquesta tardor. D’aquests, vuit es van cometre en els municipis de Ripoll i Campdevànol i sis a la localitat de Puigcerdà.

Un cop a comissaria van comprovar que el jove de 20 anys s’identificava amb un document d’identitat aliè. Un cop establerta la seva identitat real, es va comprovar que tenia una ordre de detenció per un robatori amb violència i intimidació comés al mes de març a Barcelona, on després d’intimidar amb una navalla a un menor d’edat, li va sostreure el telèfon mòbil. Posteriorment, agents d’investigació de Puigcerdà i de Ripoll van realitzar una entrada en el domicili dels dos detinguts al Vallès Oriental. Durant l’escorcoll es van localitzar cinc bicicletes, presumptament d’origen il·lícit, una de les quals provenia d’un furt a Ripoll.

Els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Puigcerdà, el qual va decretar l’ingrés a presó del jove de 20 anys i llibertat amb càrrecs a l’altre.