Figueres (Alt Empord

El Punt Avui –  FIGUERES – ESTEVE CARRERA

L’acte central d’aquesta campanya solidaria organitzada per Bicicletes Sense Fronteres es farà el 22 de juny
Les bicicletes reciclades es distribuiran a col·lectius amb risc d’exclusió social

La primera Biciatló de Figueres s’ha fixat com a objectiu recollir dues mil bicicletes per entregar-les a col·lectius amb risc d’exclusió social. Aquesta campanya solidària –que es va iniciar ahir a la rambla de Figueres– culminarà el proper 22 de juny amb l’organització de recorreguts solidaris en bicicleta que sortiran de la capital de l’Empordà i transcorreran per les carreteres de la comarca, en diferents modalitats obertes a aficionats i professionals.

La mobilització permetrà a l’entitat organitzadora, Bicicletes Sense Fronteres, recollir i reciclar bicicletes en desús per entregar-les als col·lectius que les necessiten, tant arreu de l’Estat com també a països del Tercer Món. Les tasques de reparació també es duen a terme en tallers ocupacionals en els quals treballen persones en situació de risc d’exclusió social. A banda de participar en els recorreguts solidaris del 22 de juny, el públic també hi podrà participar apadrinant bicicletes o entregant a l’organització bicicletes que no es fan servir. “Recollim bicicletes en desús i fem que puguin tenir una segona vida amb gent que les farà servir per anar a treballar o a escola”, va dir ahir Romà Boule, president de Bicicletes Sense Fronteres.

Primera entrega

La campanya l’organitza aquesta entitat sense ànim de lucre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i de la Fundació Vicente Ferrer. Coincidint amb el tret de sortida del dispositiu, ahir a la rambla de Figueres es va fer una primera entrega de bicicletes als serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i al col·lectiu Ksameu.