El Punt Avui – JOAN BENET

El “nou” carril bici, entorn a la plaça d’Europa, refet després d’anys d’obres, sembla que s’hagi fet aprofitant el recorregut dels serveis sota terra, i aprofitant aquest fet, s’ha posat el carril bici per sobre, i això es veu amb el nombre de tapes que t’hi trobes.

Hi havia prou vorera per on posar els serveis, però s’ha fet allà on passen les bicicletes, seguint l’entramat del passeig d’Olot, i aquestes tapes provoquen els sotracs corresponents en el moment de passar-hi per sobre.

Un carril bici maco per ser nou, però amb el color negre del quitrà, en lloc d’uns colors més alegres, que foren més adients. I ja passant amb bicicleta, ja te n’adones que malament que s’ha fet. Ja que el pis té els seus desnivells locals i fins i tot suficients perquè quan plogui s’hi facin basses d’aigua. Bé per l’amplada donada, però continuen pendents les transicions en travessar els nous carrers.

Ara bé, res a veure amb quan hi havia les obres. No hi ha res millor que passar amb bicicleta per detectar els defectes de qualsevol terra, sigui nou o no. I això hauria de servir per acceptar qualsevol tipus d’obra de carrer.