Palafrugell. Rusalen Kopchuk, el veí de Palafrugell que es va negar a fer la prova d'alcoholèmia quan anava en bicicleta i l'han tret el carnet de conduir de cotxe.

Palafrugell. Rusalen Kopchuk, el veí de Palafrugell que es va negar a fer la prova d’alcoholèmia quan anava en bicicleta i l’han tret el carnet de conduir de cotxe.

El Punt Avui – ÒSCAR PINILLA –  PALAFRUGELL

Ha de fer un curs d’educació viària
El veí de Palafrugell insisteix que va ser condemnat per un delicte inexistent

El jutjat penal número 1 de Girona finalment ha fet marxa enrere i ha suspès la pena de presó que havia imposat a Ruslan Kopchuk, el ciclista de Palafrugell que el març del 2013 es va negar a fer el test d’alcoholèmia i a qui el jutjat va retirar el carnet de cotxe durant un any i li va imposar una sanció. A conseqüència de no haver fet efectiva la totalitat d’aquesta multa, de 960 euros, el jutjat va ordenar que el ciclista fos engarjolat durant quatre mesos. El seu advocat, Francesc Xavier López Vegas, va presentar diversos recursos contra la decisió del jutge en què defensava, entre altres aspectes, que es va quedar sense la feina que tenia, de jardiner, a conseqüència de la pèrdua del carnet de cotxe, i que aquest ingrés impediria contribuir en les despeses de la seva filla de tan sols cinc anys.

Anava en bici, no en cotxe

Així mateix, Francesc Xavier López Vegas va al·legar que el ciclista va ser condemnat per un delicte inexistent, que no està previst en el Codi Penal. Finalment, i després de la insistència de l’advocat, el jutjat ha revocat la decisió que havia pres i Kopchuk no haurà d’anar a la presó. Però, a canvi, no podrà delinquir durant els pròxims dos anys i haurà d’assistir a un curs de reeducació viària. El seu advocat ja ha presentat recurs davant d’aquesta decisió, ja que la suspensió de la pena hauria de ser sense condicionants perquè va ser condemnat per un delicte inexistent. Per tant, no pot ser castigat a fer un curs per a conductors si el veí de Palafrugell anava en bicicleta i no pas en cotxe.