DdG – OLOT

El Consell Comarcal de la Garrotxa s’adreçarà a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas perquè eviti els aparcaments de cotxes al carril bici Olot-Girona. L’origen de la demanda està en l’apartat de precs i preguntes del ple de l’ens comarcal que va tenir ll0c el 15 de maig. El portaveu del PSC va informar: “A la comarca de la Garrotxa tenim una infraestructura a nivell de lleure que és el carril bici que va d’Olot a Girona”. Va plantejar: “Passa que travessa alguns trams urbans”. A partir d’aquí, va dir: “Ens trobem que tot i la senyalització del carril bici, hi han trams amb cotxes mal aparcats”.
En tant que exemple va exposar uns habitatges que tot i ser integrats dins del nucli urbà de les Preses són dins dels límits del terme de la Vall d’en Bas. Sobre alguns dels habitants d’aquesta zona va explicar: “Podrien deixar el cotxe a l’altre costat del carrer, però el deixen al carril bici”. Va valorar que per a un ciclista no costa gens esquivar un cotxe mal aparcat. Però seguidament va valorar: “És una cosa que no està bé”.
Joan Espona (president del Consell Comarcal per CiU) va respondre :”Som conscients de la importància del carril bici”. En conseqüència, va dir: “No tenim cap problema a fer arribar la seva consideració a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas”. La causa, segons va dir, és que el carril bici no ha de servir per aparcar cotxes.