ANIOL RESCLOSA - RAMBLA GIRONA - DESFILADA GIRONA CYCLE SEXY

L’Associació de Naturalistes de Girona, Mou-te en bici i l’Oficina Verda de la UdG han demostrat que anar en bici està de moda, i que l’aposta ciutadana per la mobilitat sostenible és un fet. La campanya ha tancat amb 335 fotografies participants al concurs d’Instagram, 26 models a la desfilada i més de 20 instagramers a l’#instabici del Girona Cycle Sexy.

 

Vídeo resum campanya:
http://vimeo.com/88437249

<iframe src=”//player.vimeo.com/video/87130465” width=”500″ height=”281″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Fer de la bicicleta un element quotidià, atractiu i sostenible ha estat l’objectiu de la campanya Girona Cycle Sexy, impulsada per l’Associació de Naturalistes de Girona amb la participació de Mou-te en Bici i l’Oficina Verda de la Universitat de Girona, amb el suport de Do The Right Mix Supported by the European Comission’s Sustainable Urban Mobility Campaign, vol promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat de Girona. L’objectiu final de la campanya és incrementar el nombre d’habitants que usen la bicicleta com a mitjà de transport, que actualment representa un 2,3% dels desplaçaments totals de la ciutat.

Per aconseguir-ho, s’ha volgut convertir-la en un element de moda i estil i demostrar que es pot anar amb bicicleta amb qualsevol tipus de roba, fins i tot amb les peces més “fashions” i atrevides. En definitiva, la campanya ha permès visualitzar la bicicleta com un mitjà de transport divertit i atractiu, fixant-se en la realitat d’altres ciutats europees com Copenhaguen o Amsterdam.

Desfilada, concurs Instagram i #instabici

Vestit per anar a l’oficina, de diumenge, amb el gos, per anar de pícnic, amb bicicleta de roda prima o amb bicicleta elèctrica. El dissabte 22 de febrer de 2014 la Rambla de Girona es va omplir de bicicletes i ciclistes urbans que van compartir el seu look a la desfilada de la campanya Girona Cycle Sexy, demostrant que anar en bicicleta cada dia i en qualsevol situació és atractiu, pràctic i sostenible.

Una desfilada amb catifa vermella oberta a tota la ciutadania per compartir com van els usuaris en bicicleta. Hi havia dues categories, bicicleta dia a dia i glamour en bicicleta, i es van presentar un total de 26 propostes, algunes d’elles col·lectives, amb estils i bicicletes molt diferents: clàssiques, color, vintage, hippie chic, executiu, etc.

El jurat va estar format per Carme Puigdevall, dissenyadora de moda; Yoli Moreno, coreògrafa i ballarina professional de l’agència Piubella; i Enric Cortiñas de l’Associació de Naturalistes de Girona. Podeu consultar els premiats de la desfilada a http://ecologistes.net/desfilada-girona-cycle-sexy/.

Durant l’acte també es van lliurar els premis del concurs via Instagram, amb el que es proposava que els ciclistes compartissin el seu “look” a la xarxa social fotogràfica. S’hi ha presentat un total de 335 fotografies. El jurat, format per un fotògraf i membres de les entitats organitzadores, ha triat una fotografia per a cada categoria del concurs (Bicicleta dia a dia, Glamour en bicicleta i Bici i humor) i, donat el gran nivell, s’han escollit dos accèssits. També hi ha un premi per votació popular a la fotografia amb més “likes”. Podeu conèixer les fotografies premiades a http://ecologistes.net/guanyadors-concurs-instagram-gironacyclesexy/.

D’altra banda, el dissabte 15 de febrer de 2014 més de 20 instagramers van participar a l’#instabici #gironacyclesexy, una trobada per descobrir racons de Girona, fer fotos a coses relacionades amb la bicicleta i passar-ho bé. Les fotografies de la jornada van participar al concurs a Instagram del #GironaCycleSexy.

Vídeo Instabici:

http://vimeo.com/87130465

<iframe src=”//player.vimeo.com/video/87130465” width=”500″ height=”281″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Educació, formatges i gelats en bicicleta

En el marc de la campanya també s’han gravat tres entrevistes a persones que fan servir la bicicleta en el seu dia a dia, com és en Pablo García, formatger que reparteix els seus productes en bicicleta (vídeo https://vimeo.com/85714860); la Núria Terés, professora i regidora, que no se separa de la seva bicicleta personalitzada (vídeo https://vimeo.com/86099855); i el cuiner Jordi Roca del Celler de Can Roca, que fa diàriament el trajecte en bici del Celler cap a la seva gelateria, el Rocambolesc (vídeo https://vimeo.com/86559625).

S’ha pogut anar seguint el dia a dia de la campanya a través de l’espai web http://ecologistes.net/category/gironacyclesexy/ i amb l’etiqueta #gironacyclesexy a Instragram, Facebook i Twitter.

Un premi europeu i 26 col·laboradors

La campanya Girona Cycle Sexy ha estat premiada per la Comissió Europea com a una de les 18 millors propostes de promoció de la mobilitat urbana sostenible a través del seu programa Sustainable Urban Mobility 2013. La campanya està finançada a través del Programa Energia Intel·ligent – Europa, que és el programa de la UE per a accions no tecnològiques en l’àmbit d’eficiència energètica i les fonts d’energia renovables.

Girona Cycle Sexy és una campanya promoguda per l’Associació de Naturalistes de Girona, Mou-te en Bici i l’Oficina Verda de la Universitat de Girona i té per objectiu promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport atractiu, accessible i de moda.

Compta amb el suport de Do The Right Mix Supported by the European Comission’s Sustainable Urban Mobility Campaign.

Girona Cycle Sexy està recolzada per la campanya de Mobilitat Urbana Sostenible (SUM) de la Comissió Europea Campanya. La campanya SUM està vinculada a la Setmana Europea de la Mobilitat, que s’executa del 16 al 22 de setembre cada any i culmina amb el dia “A la ciutat sense el meu cotxe!”. Està gestionada per la Direcció General de Mobilitat i Transport i finançada a través del Programa Europeu Energia Intel·ligent – programa de suport de la UE per accions no tecnològiques en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables. Més informació a http://www.dotherightmix.eu/.

I amb la col·laboració d’Equity Point, Eina Activa, Chycle, Sais Bikes, BikeCat, Olympia 2, Centre Biker Girona, Trafach Bikes, BikeBreaks|Girona Cycle Centre, Professional Bike Girona, Closca, Blonda, Coolsec, Asfalt shop, Cicloturisme, + Cub,  Radikalbikes, CarmePuigdevalliPlantéS, Uualk, Jornal.cat,tresdosun.com, Ajuntament de Girona, Girocleta, Costa Brava Pirineu de Girona, Diputació de Girona i l’assessorament de WuWant .

Més informació i/o entrevistes:

Associació de Naturalistes de Gironapremsa@naturalistesgirona.orgm. 615 694 999