Bescanó. Foto de l'a

El Punt Avui – BESCANÓ – DANI VILÀ

El Consorci de les Vies Verdes espera iniciar obres al mes d’agost i la durada dels treballs és de quatre mesos

El reivindicat pas subterrani de la via verda a Montfullà per superar l’N-141 tindrà un cost de 333.000 euros i estarà fet abans d’acabar l’any. El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha posat a licitació aquesta obra en aquest punt perillós, on va morir una ciclista colombiana fa gairebé sis anys, com ho recorda una bicicleta blanca a peu de carretera instal·lada per l’entitat Mou-te en Bici.

Precisament, l’entitat ciutadana va reiterar la necessitat d’executar l’obra en aquest punt amb un homenatge que va dur a terme a principi de mes. El Consorci de les Vies Verdes calcula que les obres del pas subterrani es puguin iniciar durant el mateix mes d’agost, un cop hagi passat l’exposició pública i s’hagi adjudicat l’obra. El projecte preveu una durada de quatre mesos, un fet que garanteix que el nou pas i enllaç estigui acabat a final d’aquest any. A més, malgrat el termini que s’ha estipulat, s’espera que l’empresa que faci l’obra pugui reduir-ne els terminis.

El traçat de la via verda al seu pas per Bescanó obliga a creuar l’N-141 en el nucli de Montfullà, quan s’està a punt d’entrar a Salt. El projecte admet que la carretera “té un trànsit intens tot l’any” i que per aquest motiu s’opta per un “pas inferior per sota la rasant de l’N-141”. L’obra es finançarà amb fons del Feder, del pla únic d’obres i serveis (PUOSC) i del Consorci.

LA XIFRA

4 mesos és el temps de l’execució de les obres del pas subterrani, però s’espera poder acabar-lo abans.

Les obres es faran amb pas alternatiu

El projecte per fer un pas subterrani en aquest punt de Montfullà preveu que s’executi amb pas alternatiu a l’N-141. S’instal·laran semàfors per garantir el pas alternatiu i perquè no sigui perillós durant la nit s’instal·laran llums. A l’estiu de l’any 2009 es van fer obres de millora a la carretera, i el pas alternatiu va provocar cues i queixes dels usuaris dels municipis de tot el sector.