El Punt Avui –  LLORET DE MAR – JORDI GONZALO

Els cotxes poden anar tant en direcció Blanes com en direcció Tossa
El govern local ha impulsat la mesura obligat per l’oposició, que hi troba pegues

Els cotxes ja poden circular en els dos sentits pel passeig de Lloret de Mar. Des d’ahir a dos quarts de dotze del migdia, quan es va reobrir. Els vehicles poden anar en direcció Blanes com no havien deixat de fer. Però ara poden tornar a anar en direcció Tossa, sentit que durant més d’un any no s’ha permès.

L’Ajuntament no ha pres aquesta decisió per gust, sinó perquè l’oposició, que té majoria, s’ha unit i els hi ha obligat. “Des del punt de vista turístic i de pacificació de soroll i pols, no és bo”, va explicar a aquest diari Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar. I se’n va rentar les mans: “Ho han decidit tots els grups excepte nosaltres a través d’una moció al ple; nosaltres només hem complert la moció i ho hem fet amb la màxima celeritat possible.” El sentit s’ha recuperat suprimint el carril bici. Ara el problema pot ser la seguretat, perquè, tal com destaca l’alcalde: “El vehicle viatja absolutament enganxat a la vorera.” Codina, però, no veu clar recuperar el sentit únic si tornen a tenir majoria d’aquí a tres anys: “Faríem el ridícul”, va admetre. Per l’alcalde, qualsevol nou canvi s’hauria de fer en relació amb el futur aparcament del passeig Verdaguer. Les obres, que han tingut un cost de 60.000 euros, van començar divendres passat i van acabar ahir.

Els partits de l’oposició, impulsors de la mesura, però, critiquen com s’ha fet la recuperació del doble sentit. El Millor, el PSC, el PP i ICV-EUiA van emetre un comunicat en què denuncien que el govern local “s’ha desentès del projecte que van acordar els partits per retornar el doble sentit del passeig”. Critiquen que les obres “no reflecteixen el projecte original que els grups van acordar” i que han començat tard, fet que “denota que aquest equip de govern té el ferm propòsit de fer fracassar el doble sentit de circulació al passeig, intentant provocar el caos circulatori, només per una qüestió de conveniència política partidista, i evidencien una falta greu de responsabilitat”.

LA FRASE
Des del punt de vista turístic i de pacificació de soroll i pols, no és bo
Romà Codina
ALCALDE DE LLORET DE MAR (CIU)

LA XIFRA

60.000 euros han costat les obres per recuperar el doble sentit de circulació del passeig de Lloret de Mar.