DdG – GIRONA | T.C.C.

El servei municpal de lloguer de bicicletes de Girona, la Girocleta, ja ha ampliat l’horari d’ús fins a la una de la matinada. Aquesta mesura s’ha implementat a petició dels usuaris. Aquesta acció va acompanyada d’una millora en el software de la Girocleta que ha de permetre minimitzar les incidències de les estacions. De fet, des de fa unes setmanes, l’ampliació d’horari es va anar implantant progressivament i ara ja s’ha estès a totes les parades.

L’ampliació d’horari ha de servir per afavorir els usuaris de la Girocleta, ja que fins ara l’horari màxim en què podien deixar una de les bicicletes era fins a dos quarts de dotze de la nit.

També inclourà les dues noves parades que al llarg d’aquest any s’han d’instal·lar al barri de Santa Eugènia, segons es va aprovar als pressupostos. Una es col·locarà a Can Ninertes i la segona a la laça del Barco. Estaran unides pel carril bici. Una vegada les dues noves estacions es posin en marxa, la ciutat ja tindrà un total de catorze parades. Després de créixer els primers anys, ara el nombre d’usuaris s’ha estabilitzat i està a l’entorn dels 1.700. La Girocleta es va posar en funcionament el setembre de 2009 amb vuit estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes. Actualment, hi ha 200 bicicletes, de les quals 140 estan permanentment al carrer.

14052013