1405

DdG – GIRONA

Els republicans asseguren que tindran en compte l’àrea urbana a l’hora de planificar els carrils bici i ampliar les estacions de Girocleta

ERC-MES de Girona proposa establir una tarifa de zona blava més econòmica per als gironins, així com la creació d’una anella d’estacionament gratuïta d’aparcaments dissuassoris al perímetre de la ciutat. Segons ha indicat la cap de llista a les eleccions a Girona 2015, Maria Mercè Roca, els republicans consideren que, més enllà del cotxe, cal potenciar “totes les oportunitats de mobilitat sostenible que tenim a l’abast”, com ara la xarxa de transport públic i l’ús de la bicicleta”, ja que el cotxe és “un recurs útil però per fer desplaçaments intraurbans esdevé font de conflictes en les hores punta, de contaminació i de dificultat en l’accés als aparcaments”.

Per això, des d’ERC-MES proposen crear una anella d’estacionament gratuïta d’aparcaments dissuassoris situats a 15-20 minuts a peu del centre de la ciutat, amb busos llançadora per a fer una connexió més ràpida. Roca també assegura que reduiran el cost de la grua i de la sanció per mal estacionament.

Pel que fa a la zona blava, la candidata republicana per obtenir uns bons resultats a les eleccions municials de Girona 2015 proposa l’establiment d’una tarifa més econòmica per als veïns de la ciutat, així com crear zones gratuïtes d’estacionament regulat als barris que estan més saturats de vehicles. “Cal aprofitar solars buits com a aparcaments municipals gratuïts, d’acord amb els seus propietaris i les associacions de comerciants”, assenyala l’alcaldable republicana.

Roca també pensa que la xarxa d’autobusos de la ciutat s’ha de modificar. Per això, afirma que cal ampliar els horaris, freqüències i recorreguts: “No pot ser que els dies festius la freqüència d’algunes línies sigui cada 45 minuts”, subratlla. La candidata republicana a les eleccions locals a Girona també es compromet a crear una targeta de transport jove perquè tots els menors de 25 anys -ja siguin universitaris, estudiants de formació professional o estiguin a l’atur- puguin gaudir de preus reduïts. Una altra proposta consisteix en rebaixar l’edat mínima de la targeta de pensionista dels 70 als 65 anys, així com connectar les línies d’autobusos amb els polígons industrials i crear una línia que connecti els barris perifèrics entre ells i amb la universitat.

Pel que fa a ciclisme, el número 3 de la candidatura, Pere Albertí, assenyala que tindran en compte l’àrea urbana a l’hora de planificar els carrils bici i les noves estacions de Girocleta. A més, treballaran per ampliar la xarxa de carrils bici que la ciutat té pendents, “tot pensant-los des d’un punt de vista funcional, sense barreres arquitectòniques i, sobretot, segurs”.