25102013DdG – GIRONA – TAPI CARRERAS

El programa inclou una trentena d’activitats reivindicatives sobre mobilitat, l’ecologia o el retorn del cabal del riu Ter

Els diables de l’Onyar seran els pregoners de la catorzena edició de les Fires populars de Girona que inclouen una trentena d’activitats organitzades per nou entitats (Ateneu 24 de juny, Casal Independentista el Forn, Arran, Mou-te en Bici, Adac, Diables de l’Onyar, Barrufet Rondinarie, Ateneu Naturalista i l’Associació de Naturalistes de Girona). La colla compleix 25 anys i farà el pregó aquest divendres durant el concert Onyar Rock que es farà a la plaça General Marvà, on actuaran Frank Harvey & The Ratones, la Puça Diatònica i la Senyoreta Descalça.

Les entitats organitzadores van explicar ahir que han pensat en activitats per a tots els públics i en diferents punts de la ciutat. Hi haurà exposicions, música, espectacles infantils, bicicletades, cinema, una trobada d’escúters i concursos.

Entre els actes destacats hi haurà “una palanganada popular” que vol reivindicar més aigua per al Ter al pont de la Barca (26 octubre). També la primera jornada de la mosca ciclista (29 d’octubre) amb diferents activitats en bicicleta, així com el bicicrucis (31 d’octubre), on els participants van a diferents bars en bicicleta. A més, es preveu inaugurar el casal de Joves “Quatre rius” (31 d’octubre), situat al Barri Vell amb l’actuació de Carles Belda, glosa i Biano Orxata Sound System. Altres actes previstos són el dinar popular “La manduca no caduca” (2 de novembre) o les Olímpiades populars “quatre Rius” (1 de novembre) on els veïns s’agrupen per sectors de la ciutat i prenen noms dels quatre rius i particpen en diferents proves. Enguany també serà puntuable una donació de sang i un concurs de truites. A nivell musical, a més de l’Onyar rock, hi haurà el Sant Pere Rock (1 novembre) amb The Gruixut’s i la Tosca Brava.

Josep Jovani i Pau Guerola, en representació de les entitats, van explicar que les activitats tenen caràcter reivindicatiu (en temes com l’ecologia, la mobilitat) i busquen la participació ciutadana. “Volem que la gent participi, no que sigui espectador”, van dir. També van aprofitar per queixar-se de l’ordenança de civilitat i del “model de ciutat dormitori” que al seu parer impulsa l’Ajuntament i van animar els veïns a gaudir del carrer.