DdG – BANYOLES

Els Mossos d’Esquadra recomanen extremar les mesures de seguretat, lligar i identificar els vehicles

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment de robatoris de bicicletes en aparcaments comunitaris i blocs de pisos de Banyoles, motiu pel qual han iniciat una campanya per demanar als veïns que augmentin les mesures de seguretat.
El responsable de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Banyoles, Manel Manich, ha explicat en declaracions a Ràdio Banyoles que l’augment de furts s’ha detectat en les últimes setmanes. El procediment habitual dels lladres consisteix en aprofitar quan algun veí surt de l’aparcament i escolar-se per la porta abans aquesta no es tanqui. Un cop a dins, els delinqüents s’emporten les bicicletes que no estan lligades.
Per aquest motiu, la policia autonòmica recomana lligar aquests vehicles, a més de tenir-les identificades i fotografiades per facilitar el retorn al seu propietari en cas que la localitzin.
La nova modalitat de robatori dóna més impunitat als lladres, que fa un temps s’enduien les bicicletes de zones públiques però ara aprofiten la discrecció que dóna un aparcament tancat. Per evitar aquestes situacions de perill, els Mossos d’Esquadra han posat en marxa una campanya informativa entre comunitats de veïns i gestors de finques perquè millorin les mesures de seguretat dels seus aparcaments. A la mateixa emissora, Manich va recomanar guardar la factura de la bicicleta, apuntar el número de vestidor i identificar-la.