07042015

DdG – GIRONA – LAURA FANALS

Subratllen que, sense separació, podria ser envaït sense voler per un vehicle motoritzat

L’associació de veïns del Pont Major de Girona ha alertat del perill que comporta el carril bici del nou pont sobre el riu Ter, ja que només està separat del carril de vehicles motoritzats per una línia blanca. Per això, els veïns de la zona temen que els cotxes -especialment si van a gran velocitat- puguin desplaçar-se sense voler cap a la dreta i envair el carril bici. Per això, també demanen que s’instal·lin més cartells on s’adverteixi que no es poden superar els 50 quilòmetres per hora, ja que actualment només n’hi ha al principi i al final de la infraestructura.

El pont sobre el Ter -o de l’Aurora, segons reivindiquen els veïns, executat per l’Estat, havia de tenir inicialment dos carrils de circulació, però davant les previsions de trànsit el consistori va decidir convertir-ne un en carril bici. El president de l’associació de veïns, Josep Maria Castanyer, adverteix, però, que aquest carril pot ser perillós: “Fa impressió veure el carril bici i el de vehicles motoritzats sense cap mena de separació, només una ratlla blanca. Involuntàriament, un cotxe se’n pot anar cap a la dreta i envair el carril bici”, assenyala. D’altra banda, afegeix que, en els més de 400 metres que té el pont, no hi ha cap se?nyal on s’adverteixi que no es poden superar es 50 quilòmetres per hora, ja que els únics senyals es troben a l’inici i al final. Això, sumat al fet que el seu recorregut és totalment recte, pot provocar que els vehicles s’embalin fàcilment, adverteix Castanyer. Per això, demana que es posin més senyals d’advertència.
Pel que fa a l’afectació que ha tingut l’obertura del pont -dimarts passat- en el trànsit del barri, Castanyer assegura que de moment no tenen dades. Segons recorda, fins ara passaven uns 6.000 vehicles diaris pel barri, i demana a l’Ajuntament que enregistri durant uns quants dies la intensitat mitjana diària de vehicles per tal de poder tenir dades fiables.

Més seguretat a la rotonda
D’altra banda, Castanyer es mostra satisfet perquè s’ha millorat la senyalització a la rotonda d’accés al pont, tal i com havia reclamat l’entitat després que diversos vehicles patissin accidents en no veure-le la bé. Tot i això, continuen demanant que s’instal·li algun element al mig de la rotonda per tal de fer-la més vistosa. Finalment, també alerta que al passeig de Sant Joan Bosco hi ha dos carrils de quaranta metres per on poden circular autobusos, taxis i bicicletes i això provoca un “embolic circulatori” que, al seu parer, caldria corregir.