DIARI DE GIRONA – 7/01/2012 DAVID JIMÉNEZ

Asseguren que l’estructura de fusta entre Vila-roja i la Creueta és vella però l’alternativa és caminar un quilòmetre

Els veïns de la zona Est de Girona han tornat a insistir en la necessitat que s’arregli la passera de fusta sobre el riu Onyar que connecta la Creueta -darrere el Parc Científic i Tecnològic- amb el barri de Mas Ramada i Vila-roja. La reivindicació és històrica i malgrat que antics equips de govern hi han fet alguna petita millora (com la zona pavimentada) no deixa de ser un pas perillós, sobretot en època de pluges i riuades, quan l’aigua sobrepassa l’altura de l’estructura.

La passera la van construir ja fa molts anys els mateixos veïns de la zona davant la impossibilitat de creuar el riu i, per tant, d’anar a un o altre barri. En concret, si no s’utilitza aquest pas, els veïns han de fer una volta d’almenys un quilòmetre bé pel cementiri, passant per la carretera cap a Quart o per l’avinguda que s’inicia o acaba a la Països Catalans. La connexió, doncs, no és senzilla ni menys perillosa que la malmesa passera i són nombroses les persones que la utilitzen cada dia. Alguns ho fan per anar al CAP Montilivi, al centre cívic, al pavelló o a una mesquita propera a tocar la Creueta.

Els veïns consideren també que la zona del parc tecnològic està molt ben connectada amb Palau o Montilivi però a la zona est no hi ha carril bici i la línia d’autobús no soluciona la problemàtica. Així, asseguren que se senten “separats” i “allunyats” del centre de la ciutat i demanen, malgrat l’època de retallades pressupostàries, que la passera es dignifiqui i, qui sap, acabi formant part de l’anella verda.