alternativa

Una agrupació d’entitats naturalistes, ecologistes i seccions locals de partits polítics, han constituït la Plataforma alTERnativa141. Aquesta plataforma defensa que es pot aconseguir una carretera digna i conservar els hàbitats naturals del riu Ter. Per tal de fer públic el posicionament d’alTERnativa141 s’inicien una sèrie d’actes informatius i accions en tot l’àmbit d’afectació del projecte de la N-141.

La plataforma alTERnativa141 parteix del benentès que la millora de la “carretera de la vergonya” és una qüestió urgent donada la seva perillositat i pel desenvolupament econòmic de les valls del Ter i del Brugent. Així mateix, la plataforma entén que la tramitació del projecte de la variant de Bescanó s’està fent de manera irregular, ja que només s’avaluen dos traçats de gran impacte sobre el riu Ter entre Vilanna i Salt, i en canvi, s’obvia l’estudi de l’alternativa zero i una alternativa pel sud de Bescanó.
En aquest sentit, les organitzacions que integren la plataforma, consideren que les millores necessàries a la N-141 es podrien dur aterme de manera molt més econòmica i menys impactant.
A fi d’exposar en detall aquests i altres plantejaments alTERnativa141, a través de les CUP Nord-Orientals, ha programat un acte informatiu per aquest dissabte 17 de maig a les 11:00h a la Sala d’Actes de Can Boles d’Amer.
S’han previst com a mínim dos actes informatius més, a Sant Gregori el 30 de maig i a Vilanna en una data per determinar.
El dissabte 14 de juny al matí s’està preparant una bicicletada circular per la Via Verda amb sortida i arribada a Bescanó. Durant la sortida es podrà conèixer la zona afectada pel projecte i les alternatives possibles i viables que estudia i defensaalTERnativa141.
Finalment, alTERnativa141 ha creat una pàgina de Facebook per tal que les persones interessades puguin estar al corrent i opinar sobre tot allò relatiu a la plataforma: https://www.facebook.com/alternativa141.
Les organitzacions que impulsen la plataforma són: Associació Naturalistes de Girona, Ateneu Naturalista de Girona, Ateneu de la Vall del Llémena, Marfull de Salt, Mou-te en Bici, Societat d’Estudis i Recerca de Salt (SERS), i les seccions locals de les CUP d’Anglès i de Girona i IPS de Salt, seccions locals d’ERC de Salt i Sant Gregori, i seccions local d’ICV de Girona, Salt i ICV de Comarques Gironines.