Banyoles. Passeig de

El Punt Avui – BANYOLES – RAMON ESTÉBAN

Els treballs afectaran només el passeig de la Puda i l’avinguda Mossèn Constans, i es finançaran en part amb diners de la Diputació

La línia d’ajuts a municipis que la Diputació acaba d’aprovar per a projectes que siguin sostenibles des del punt de vista financer, permetrà a l’Ajuntament de Banyoles completar entre aquest any i el que ve l’ambiciós programa de millora de l’espai de vianants i de carril bici del passeig de la Puda i de l’avinguda Mossèn Constans. El cost d’aquestes obres serà d’uns 400.000 euros, dels quals 168.000 els posarà l’ens supramunicipal, i la resta sortirà de recursos propis de l’Ajuntament, que va tancar l’exercici de l’any passat amb superàvit. La nova inversió esdevé la segona més important –des del punt de vista quantitatiu– inclosa en el pressupost del 2014, rere de la reforma urbanística dels carrers de la Barca, de l’Estany i Vallespirans, pendent d’executar.

Precedent

Els dos vials que es beneficiaran de la nova inversió ja van ser objecte d’una primera fase de millora de l’espai que comparteixen vianants i ciclistes. A l’avinguda Mossèn Contans quedapendent el tram que va de la plaça dels Jurats (davant de la clínica Salus Infirmorum) al barri de Sant Pere, mentre que al passeig de la Puda pràcticament està tot per fer. La primera fase va costar uns 175.000 euros i la Diputació també va pagar part de la factura amb una ajuda de 80.000 euros.

Les aportacions de la Diputació –ens del qual l’alcalde de Banyoles és el vicepresident primer– estan resultant determinants per assumir les inversions en aquesta ciutat. Amb el pla específic
de l’ens supramunicipal s’han sufragat la reforma de la sala d’exposicions El Tint i la rehabilitació de la façana lateral de l’ajuntament, i aquest estiu s’arranjarà el pati de l’escola Baldiri Reixac. Aquestes tres intervencions tenen un pressupost de 170.000 euros.

LA XIFRA

168.000 euros és la quantitat que aporta la Diputació, a través d’una nova línia d’ajuts, per pagar aquestes obres.

LA DATA

2014-15 són els dos exercicis en què l’Ajuntament de Banyoles compta executar aquest projecte.