MADRID | EUROPA PRESS/DDG 

El ministeri de l’Interior treballa en una reforma del Reglament General de Circulació per “limitar” la circulació de les bicicletes en les voreres i obligar als ciclistes a utilitzar casc també en les vies urbanes, segons va avançar el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz. Actualment, el casc és obligatori per a les vies interurbanes.
“La vorera és per als vianants”, va assenyalar el ministre en ser preguntat sobre la reforma, que ja va anunciar l’anterior Govern socialista, durant la presentació de l’última campanya de drogues de la Direcció General de Trànsit (DGT) a la seu del ministeri de l’Interior. En aquest sentit, Fernández Díaz va insistir que “la tendència general” que s’imposarà per llei és l'”eliminació de la conducció dels ciclistes per les voreres”, encara que va matisar que “limitació” no vol dir “exclusió”, ja que “la casuística és variada” i existeixen voreres amb carrils bici especialment habilitats per a aquest tipus de vehicles.
D’altra banda, va anunciar que el 56% dels conductors sotmesos a un control de drogues durant una campanya especial de la DGT -entre el 9 i el 15 de juliol- havien donat positiu.