27052013DdG – GIRONA – TAPI CARRERAS

L’Ajuntament de Girona planteja actuacions per lligar més el sector Est amb el centre de la ciutat

 L’Ajuntament està estudiant diverses mesures per lligar més el sector Est de la ciutat (Mas Ramada. Vila-roja, Font de la Pólvora i Grup Sant Daniel) amb el centre de Girona. Moltes de les opcions sobre la taula afecten el carrer del Carme, que hi és al mig. Una d’aquesta possibilitat passa per construir una passera penjant i resseguint el riu Onyar. Seria des del pont de la Font del Rei fins a la plaça Catalunya. Actualment hi ha un tram, a l’altre costat de l’Onyar que ja té aquesta imatge, al carrer de la Font del Canó, en paral·lel al carrer de la Rutlla.

El regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que seria una de les rutes amables per als residents del sector Est que anésssin cap al centre, al mateix temps que serviria per “començar a deixar de donar l’esquena al riu”. En paral·lel , també es podria millorar el passeig als jardins del carrer (batejats recentment amb el nom de Pablo García Cortés “Pablito”) que es considera infrautilitzat perquè el paviment és de llambordes. Molts dels vianants acaben buscant alternatives per no passar-hi. Aquesta operació es complementaria amb un altre possible accés “amable” des del sector Est cap al centre. Aprofitant la passera sobre l’Onyar a tocar del tanatori, aquest s’ampliaria per poder-hi fer passar bicicletes i es generaria un carril fins a connectar amb les vies verdes que enllacen amb la plaça dels Països Catalans.

Un carril bici a tot el carrer

Tampoc es descarta que hi hagi un carril bici al carrer del Carme en el tram més allunyat del centre, com volen els veïns de Mas Ramada.. “He demanat als tècnics que estudiïn si es podria fer”, ha indicat Ribas. Seria a la vorera de muntanya del carrer. Finalment, també s’està mirant com es podria modificar l’estructura de dos ponts que actualment generen carrils de circulació a diferents nivells. Un és el pont de l’Areny i l’altre el Pont de la Font del Rei.