121115

DdG – FIGUERES – G.TUBERT

El projecte ja està elaborat i pressupostat en 80.000 euros i la idea és fer més accessible el barri tenint en compte les obres de la C-260

L’equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) té previst implantar un carril bici al camí vell de Vilatenim. L’alcaldessa, Marta Felip, ha assegurat en un xat amb el setmanari L’Alt Empordà que es tracta d’una de les accions més immediades que faran per a fomentar l’ús de la bicicleta. La intenció és executar-ho coincidint amb les obres que es faran per a desdoblar la carretera C-260, que dificultaran durant mesos l’accessibilitat a la zona. Segons l’Ajuntament, ja hi ha un projecte dissenyat i l’actuació està pressupostada en poc més de 80.000 euros.

Les dificultats per implementar els carrils bici al centre de Figueres són més que evidents i des de fa temps Felip recorda que l’urbanisme estret dels carrers de la capital altempordanesa ja fan prou dificil al circulació en cotxe com per afegir-hi la dels vehicles de dues rodes. De fet, la capital ?altempordanesa només compta amb dos trams on hi ha implantada aquest espai destinat a la circulació sostenible: una part de la ronda sud i una altra des de la plaça Elíptica a la carretera de Llançà. Res més. Una situació que en diverses ocasions havia criticat l’antic grup de l’oposició d’ICV i ara manté el mateix, que intrega Compromís d’Esquerres per Figueres. Consideren que la ciutat fa poc per fomentar la mobilitat. Malgrat això, l’alcaldessa manté al xat que «seguim amb la idea de connectar les dues estacions (la de tren convencional i la d’alta velocitat) amb un sistema de lloguer de bicicletes que va anunciar fa uns mesos però que l’actuació més imminent seria aquest carril bici al camí que connecta Figueres i el barri de Vilatenim, des de la Marca de l’Ham.