2502

DdG – GIRONA | TAPI CARRERAS

Hi haurà una àrea comercial, tallers per a tots els públics, exhibicions, un repte extrem i un congrés

Girona acollirà aquest maig la primera fira activa de la bicicleta i del cicloturisme a Catalunya orientada als professionals i aficionats del sector de la bicicleta. El director tècnic del certamen serà Ot Pi, dotze vegades campió del món de bike trial. “Girona Bike World” es farà de l’1 al 3 de maig al Palau de Fires i al Palau de Congressos i inclourà una àrea comercial amb una vuitantena d’expositors de fabricants i distribuïdors de bicicletes i accessoris, empreses i organismes al servei de l’usuari de la bicicleta i diferents serveis per a l’esportista. També hi haurà un circuit de proves on es podran provar els productes abans de comprar-los i on es faran demostracions.

També hi haurà exhibicions i tallers de bike trial, un looping de sis metres d’alçada, bmx (amb demostracions de professionals de renom), push bike (per als nens que aprenen a anar en bicicleta, pump track, conferències i masterclass amb la presència de Dani Comas, deu cops campió del món.

Un repte extrem i un congrés

Coincidint amb el saló, el 2 de maig s’ha organitzat la prova The Pirinexus 36o Challenge (per ser un repte circular) on es disposarà de 20 hores per completar una ruta circular de gairebé 350 quilòmetres en un recorregut per camins asfaltats, vies verdes i pistes de la Garrotxa, l’Empordà i el Gironès, així com per un tram de pistes franceses.

A més, el Palau de Congressos acollirà el cinquè congrés Internacional de la Bicicleta, del 30 d’abril a l’1 de maig, on es posarà èmfasi en l’impacte que té el cicloturisme al territori amb ponents francesos i alemanys i també es parlarà de de la mobilitat urbana i sostenible.

La presentació de “Girona Bike World” es va fer ahir en presència d’Ot Pi, que va remarcar que cada cop hi ha més negoci entorn al món de la bicicleta i que, per exemple, l’any passat en tot l’Estat es van vendre més d’un milió de bicicletes.

També va afirmar que la comunitat europea obligarà els fabricants de bicicleta a apujar el preu de les bicicletes un 20%. Per això, al seu parer, la fira de Girona serà una oportunitat de comprar-ne abans que s’apliqui aquest increment.

Pi va recordar que abans es considerava un vehicle per a persones amb pocs recursos o per al cap de setmana i que ara està de moda i molta gent la utilitza per anar a la feina, per fer esport entre setmana i com a vehicle habitual. Va lloar la tasca de l’Ajuntament amb la implantació de carrils bici, zones 30 i la Girocleta i la tasca del conseller Santi Vila i el seu Departament per la seva tasca i accions en favor de la promoció de la bicicleta.

Creixement d’usuaris

L’alcalde, Carles Puigdemont, va explicar que “cada vegada hi ha més usuaris de la bicicleta, més serveis públics com la Girocleta i plans de mobilitat”. També va subratllar que “Girona s’ha consolidat com a zona d’entrenament per a ciclistes professionals -n’hi ha una setantena- i que els conceptes bicicleta i Girona s’han trobat en aquesta fira, que segur que serà un èxit”. El president de la Diputació , Joan Giraut, va posar en relleu la multitud de quilòmetres de xarxa ciclable que fan possible el creixement d’usuaris i de visitants . El vicepresident de la cambra de Comerç, Joaquim Maria Caula, va recordar l’augment de l’activitat de la bicicleta i la gran quantitat de camins i rutes que ofereix la demarcació.