23082014

DdG – GIRONA

L’itinerari, d’1,14 quilòmetres, també inclou l’estació de Girocleta a l’avinguda Xavier Cugat

Durant aquesta setmana s’ha posat en funcionament l’itinerari per a bicicletes que connecta l’estació de la Girocleta de l’avinguda de Ramon Folch amb l’Hospital Josep Trueta. El tram, de poc més d’un quilòmetre (1,14), també inclou l’estació de Girocleta de la rambla Xavier Cugat. Així, després de l’adequació dels guals pertinents i de l’adaptació de la parada del bus urbà que està ubicada en aquest eix, aquesta setmana ha servit també per executar les tasques relacionades amb la senyalització vertical i amb les marques viàries fetes amb l’objectiu de delimitar el carril bici al Pont de la Barca i a l’avinguda de França en direcció a Girona. Unes actuacions, aquestes, que s’han dut a terme per tal de millorar la seguretat dels ciclistes en aquest tram.
“L’entrada en funcionament d’aquesta nova via pedalable a l’entrada nord de la ciutat permetrà connectar els barris de Sant Ponç i Fontajau, així com l’hospital Josep Trueta, amb el centre de Girona. A més, preveiem també que aquesta actuació comporti una pacificació del trànsit en aquest eix d’entrada a la ciutat”, afirma el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. En aquest sentit, es preveu que aquesta pacificació del trànsit s’aconsegueixi mitjançant la reducció de l’espai destinat als vehicles motoritzats a causa de l’aprofitament d’una part de la calçada per a l’ús específic de la bicicleta.

Projecte del PMU
Aquest carril bici esta inclòs en les accions per al 2014 del Pla de Mobilitat Urbana (PMU), aprovat inicialment el 9 de juny d’aquest any. El PMU preveu l’execució de 10’9 quilòmetres de xarxa pedalable a la ciutat amb l’objectiu de connectar els diferents barris de la ciutat de Girona. El nou pont sobre el riu Ter i el futur carril bici sota del viaducte donaran continuïtat al carril bici del pont de la Barca a barris de la ciutat com Pedret, Pont Major, Santa Eugènia o Sant Narcís.