El Punt Avui – GIRONA – DANI VILÀ

Es tracta d’un programa europeu per potenciar el turisme ecològic, i funcionarà com a prova pilot fins al 30 de juny
Els itineraris són per Sant Daniel i el Barri Vell i duren unes 3 hores

La ciutat de Girona ofereix des de dissabte passat rutes gratuïtes en bicicleta elèctrica per espais turístics com ara el Barri Vell o Sant Daniel. Es tracta d’una prova pilot fins al 30 de juny que ve i s’emmarca dins del projecte europeu Clean que la capital gironina comparteix amb la ciutat de Florència i amb el País Basc.

Amb aquesta nova aposta, els turistes i visitants a la ciutat de Girona poden demanar amb reserva prèvia al Punt de Benvinguda la utilització de les bicicletes de manera gratuïta i fer les rutes que es proposen pel Barri Vell o Sant Daniel. Es calcula que són unes rutes que es poden fer en unes tres hores durant els matins, i de moment es disposa d’una vintena de bicicletes per al projecte. El portaveu del govern i regidor d’Urbanisme, Carles Ribas, va explicar la voluntat que aquest programa europeu “ha de servir per un doble rèdit, primer que permeti reforçar i potenciar el turisme ecològic a la ciutat, i després saber on van, on paren i què visiten els turistes, gràcies als GPS que duen les bicicletes.

El programa Girona Eco-Bikes té un pressupost de 64.500 euros, dels quals 40.760 els aporta la Generalitat i els altres 23.700 els assumeix el consistori. Ribas va avançar l’èxit inicial de les rutes, ja que des del dissabte passat ja havien rebut 120 peticions per fer les rutes amb les bicicletes elèctriques, que aporten les empreses Burricleta, Senglars Routes i 4Sfera i que faciliten la passejada. El govern municipal admet que si té èxit caldrà veure com es finança un cop s’acabi la prova pilot, a finals de juny, i va apuntar la possibilitat d’arribar a acords amb empreses privades.

LA XIFRA

120 peticionsha rebut el nou servei de Girona Eco-Bikes des de la seva posada en marxa, dissabte passat.

Circuït d’orientació pel Barri Vell
El sector del Barri Vell disposarà, a partir del 21 de maig, d’un petit circuit d’orientació amb cinc fites. La iniciativa es fa amb la col·laboració del club d’orientació Tyr de la ciutat sueca de Karlstad, municipi amb el qual la companyia Ryanair ofereix un vol des de l’aeroport de Vilobí d’Onyar. El circuit formarà part del projecte Friska Karlstad, en què a Suècia tenen unes 200 fites i permet descobrir el territori de manera més lúdica.

DDG – 01/05/2012

Girona Descobrir la ciutat en bicicleta elèctrica

Girona ha posat en marxa “Girona Eco-bikes” que vol promocionar la bicicleta elèctrica entre turistes i visitants. Consisteix en la possibilitat de gaudir de dues rutes gratuïtes (en els tres mesos que dura la prova, després es pagarà) pel Barri Vell i la vall de Sant Daniel, i incorpora uns GPS amb arxius sonors i informació cartogràfica sobre llocs destacats. El projecte costa 64.500€, dels quals 40.764€ han estat aportats per la Generalitat i 23.736€ per l’Ajuntament de Girona.