GIRONA – DDG

Es tracta d’una de les primeres actuacions de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament que tenen com a objectiu “no posar obstacles” a la via

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Girona ha iniciat una sèrie d’actuacions en l’àrea de Mobilitat que busa pacificar el trànsit sense “posar obstacles a la via”. Un d’aquests exemples es pot trobar al carrer Albí -la pujada que va de Girona 2 fins a la Creu de Palau-, un carrer que té una gran amplada i on s’hi havien detectat grans excessos de velocitat.
L’anterior equip de govern hi havia col·locat uns reductors de velocitat (o ressalts), que al final han resultat molestos per als conductors. Aquests reductors de velocitat, segons va assegurar el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, es treuran aquest any en el marc del projecte d’asfalts 2012. A canvi, però, s’ha senyalitzat un gran illot que transcorre per tota la part central del carrer i que redueix considerablement l’amplada dels carrils i, així, prohibeix els avançaments.
Segons Alcalà, es tracta “només d’un exemple del nostre sistema de governar. No volem posar obstacles a la via sino penalitzar el conductor que infringeix la normativa”. Treure els ressalts, ?senyalitzar millor les vies o fer un refugi per a vianants a l’alçada del carrer Can Prunell (un itinerari per anar a les escoles Bosc de la Pabordia i Pericat) en són exemples. Un altre exemple, els nous passos de vianants senyalitzats, que tenen una línia sense pintar per si un motorista o ciclista ha de frenar de cop. També, la illeta central al carrer Albí podria servir en cas que un vehicle d’emergències necessiti circular-hi en un dia de molt trànsit.
Aquest 2012 s’ ha iniciat el projecte per retirar, de moment, 10 ressalts per tota la ciutat d’un total de 150 que existeixen, 95 circulars i la resta de plataforma.