El Punt Avui
Jordi Nadal

La mesura estarà en marxa tot aquest any, i posteriorment es decidirà si s’allarga

El transport de bicicletes dins els autobusos de Girona està permès des de dilluns. Es tracta d’una iniciativa municipal que pretén “potenciar la intermodalitat entre mitjans de transport i facilitar l’ús de la bicicleta en l’àmbit urbà”, segons indica el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. Aquesta nova opció per als usuaris dels busos es visualitza amb un distintiu enganxat als vehicles que indica la possibilitat de transportar-hi la bicicleta.

Aquesta iniciativa municipal, que no inclou els microbusos, durarà de moment tot aquest any. A final d’any, es farà una avaluació del servei per decidir si es continua aplicant.

El sistema funciona a través d’un cinturó habilitat dins l’autobús que permet lligar-hi les bicicletes i també els cotxets (dos com a màxim), sempre que els infants vagin degudament subjectats.

El nombre màxim de bicicletes està limitat per les característiques dels autobusos. S’hauran de col·locar a l’espai central reservat per a cotxets, cadiretes i cadires de persones amb mobilitat reduïda. Aquests elements, però, tindran preferència respecte a les bicicletes.

L’entrada i la sortida amb les bicis s’haurà de fer per la porta central i no es podrà sol·licitar la rampa. En tot cas, cal avisar al conductor que s’hi accedeix amb una bicicleta. Serà ell qui, en funció de si l’autobús va molt ple o no, decidirà si s’hi pot pujar la bicicleta.


El Punt Avui
Loli Soriano

Per fi amb la bici al bus

Ja era hora que des de les administracions se’ns escoltés una mica, als usuaris de la bicicleta. Com és possible que fins ara no estigués permès dur-les als autobusos? Doncs sí senyors, així era. Però finalment algú amb sentit comú a l’Ajuntament de Girona ens ha escoltat. Ja des d’aquesta setmana és possible traslladar les bicicletes en els busos urbans. No en tots, només en els que ho assenyala, però per algun lloc s’havia de començar. De moment és una prova pilot d’un any, però estic convençuda que es convertirà en una mesura definitiva. Bona mesura, sí. Gràcies!