L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de mobilitat, Joan Alcalà, presenten a sota el viaducte davant la plaça Poeta Marquina l'inici de les obres per fer el carril bici des d'aquest punt fins a Pedret.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de mobilitat, Joan Alcalà, presenten a sota el viaducte davant la plaça Poeta Marquina l’inici de les obres per fer el carril bici des d’aquest punt fins a Pedret.

El Punt Avui – JORDI NADAL – GIRONA

El govern de la capital manté converses amb Celrà, Salt, Vilablareix i Fornells per connectar-hi la xarxa pedalable
Dimarts van començar les obres d’un tram d’un quilòmetre per sota del viaducte

L’Ajuntament de Girona manté negociacions amb diversos municipis de l’àrea urbana per connectar la xarxa pedalable de la capital amb aquests pobles. El regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà, va confirmar ahir que hi ha negociacions amb Celrà, Salt, Vilablareix i que s’han iniciat els contactes amb Fornells de la Selva. La voluntat del consistori gironí és facilitar l’accés en bicicleta a Girona des de tots aquests pobles i, en col·laboració amb els diversos ajuntaments, millorar les polítiques de sostenibilitat i potenciar el lideratge de la capital dins l’àrea urbana, va assegurar l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

El carril del viaducte
Les converses més avançades són les que es porten a terme amb Celrà, va confirmar Alcalà. La connexió entre els dos pobles es preveu que es faci a través de Campdorà, el Pont Major i Pedret. Aquesta setmana, de fet, han començat les obres del futur tram del carril bici que passarà per sota del viaducte des de la plaça Poeta Marquina fins al pont de Pedret. La previsió és que els treballs durin sis mesos i que es cobreixin 1.080 metres. Fins a 780 seran per sota de la via del tren, entre els pilars, que en determinats sectors s’embellirà amb l’enjardinament de l’entorn. Es perdran 35 places d’aparcament de cotxes. Els 300 metres restants seran per la Copa, des de la rotonda del Rellotge fins al pont de Pedret. Seran marques viàries que indicaran l’ús compartit amb altres vehicles. El nou carril permetrà connectar, amb els trams ja existents, l’hospital Josep Trueta, al nord, amb la plaça de Salt, al sud. També connectarà amb la futura xarxa dels barris de Pedret i el Pont Major. El tram des del pont de Pedret fins al carrer de Ramon Llull, al Pont Major, se senyalitzarà a l’estiu. Les obres del carril bici que s’està fent costaran 266.558 euros, finançades en part per la Generalitat.

Vuit trams a punt d’iniciar-se o en fase d’estudi

El govern té vuit projectes de carrils bici en ment. Està en execució el camí ral de Domeny a Sant Gregori. Al juny s’iniciarà el que unirà els carrers de Pedret i Sant Joan Bosco, de 2,3 quilòmetres i que costarà 63.162 euros. A la tardor, un tram de 227 metres al carrer de Santa Eugènia, des de la travessia del Carril al carrer Nou (299.837 euros). Al gener del 2017 s’iniciarà la connexió entre el Pont Major i Campdorà (en dues fases). Està en estudi el del carrer del Carme i de la rotonda de Salt, i pendent d’execució el de l’avinguda de França.