Pedalada de Reis 2024

Algunes imatges de la Pedalada de Reis de 2024

Una jornada plenament consolidada i de la que vam gaudir un molt bon temps per a la practica de l’anar en bicicleta i per el gaudi dels nens i nenes que van passar un magnífic diumenge de festa nadalenca.

PEDALADA DE REIS DE MOU-TE EN BICI 2024

ASSOLIMENT DE L’ÈXIT

El matí del diumenge 14 de gener uns quants carrers de la ciutat de Girona es van vestir de festa gràcies a una nova Pedalada de Reis organitzada per l’Associació Mou-te en Bici. S’hi van poder respirar la il·lusió i la màgia, tant pròpies de la festivitat dels mags d’Orient, però tan intenses que es van prolongar fins a vuit dies després per a la nombrosa mainada que ens hi va acompanyar: una bona colla de nenes i nens gaudint amb les seves bicicletes (moltes d’elles portades pels reis d’Orient), acompanyats dels seus pares i mares; grups d’amics, alguns d’ells també amb els seus fills; persones que a títol individual s’afegiren igualment a l’extensa corrua que va arribar a comptabilitzar fins a 187 bicicletes, tot un “rècord”.

Persones de totes les edats: des dels 2 anys fins a ciclistes ja ben jubilats de la feina però amb esperit jove i bona salut gràcies, en part, a l’esport que es practica anant amb bicicleta. En definitiva, persones amb realitats ben diverses. Fins i tot amb diversitat funcional, ja que entre el grup s’hi van poder veure tàndems en els quals el seient del darrere estava ocupat per persones cegues que poden pedalar però no poden conduir, tasca, aquesta última, que realitza el pilot o conductor que ocupa el seient davanter; és aquesta la manera amb què les persones cegues podem practicar el ciclisme de forma inclusiva. Així doncs, si comptem que els tàndems són bicicletes amb dos ocupants, podem dir sense equivocar-nos gaire que a la Pedalada de Reis d’enguany hi van participar prop de dos centenars de persones.

És molt important que Mou-te en Bici segueixi organitzant activitats d’aquest tipus, ja que cal valorar la gran participació infantil que hi ha. Són els nens i les nenes els qui en el futur han de canviar els hàbits en la mobilitat urbana, i és ben palès que la bicicleta és un vehicle que contribueix a reduir els factors causants del canvi climàtic alhora que, de manera molt notable, facilita els desplaçaments urbans amb la consegüent disminució de la circulació de cotxes i la reducció de la contaminació acústica; viure en una ciutat amb menys sorolls i amb més aire net és garantia de millores saludables. Per tant, per molts anys amb moltes més pedalades de Reis que, de ben segur, animaran també les administracions a potenciar l’ús de la bicicleta amb millors dotacions i amb l’adequació de les infraestructures urbanes.

Miquel Albert Soler Martí