DdG – REDACCIÓ

David Martín Gayà està en coma induït i amb pronòstic greu a la unitat d’intensius de l’hospital Josep Trueta

Els Mossos d´Esquadra imputen un delicte de lesions per imprudència greu al conductorde la camioneta que va ser causa en l´accident que va patir un ciclista a les Planes d´Hostoles, el dia 30 de maig. El ciclista, David Martín Gayà de 36 anys d´edat i nascut a Girona, és a la Unitat d´Intensius de l´Hospital Josep Trueta de Girona.

Cinc dies després de l´accident està en coma induït i amb pronòstic greu. El coma induït és una pèrdua de la consciència i de la sensibilitat provocada de manera mèdica per tal de poder tractar millor el pacient.

L´origen de la imputació està en el fet que la Policia considera que va haver-.hi contacte entre el vehicle i el ciclista. Els fets van tenir lloc divendres passat, dia 30 de maig. David Martín baixava en bicicleta en direcció a Girona per la C-63. Quan passava arran de cuneta pel quilòmetre 53 a l´alçada de l´accés d´Embotits Monter, un camió de petit tonatge va contactar amb ell. Testimonis dels fets van indicar que el retrovisor havia impactat amb el ciclista. Martín va anar a parar uns 5 metres endavant al costat d´un marge.

Immediatament, la conductora que venia darrere es va aturar per auxiliar-lo. En canvi, el camioner va continuar la marxa. Això no obstant, els Mossos d´Esquadra el van aturar i el van identificar a Anglès. El camioner
va dir als Mossos que no s´havia adonat ni del contacte ni de la caiguda, per la qual cosa havia seguit el camí fins que el van aturar els agents.
David Martín va quedar estirat al terra, amb un fort cop al cap, nconscient i amb convulsions.

Immediatament va arribar una ambulància d´emergències mèdiques. En comprovar l´extrema gravetat del ferit, els metges van reclamar un helicòpter medicalitzat.

´helicòpter es va posar sobre la carretera i en van baixar 2 metges, els quals van posar el ferit sobre un matalàs inflable. Després el van immobilitzar i el van traslladar a l´hospital, Josep Trueta de Girona. En el moment de l´accident l´estat de David Martin era crític.

Per la seva part els Mossos d´Esqudra van recollir la bicicleta, que no presentava danys, i se la van endur. Tot seguit, la unitat d´atestats va marcar el lloc de l´impacte amb una rodona i va senyalar el trajecte del cos fins quedar aturat quasi fora de la carretera. El senyal de l´impacte era a l´inici de la entrada a l´empresa d´embotits i el trajecte marcat s´acabava al final.

Sense documents En un primer moment, la Policia no va poder identificar el ciclista ferit. La causa era que David Martín no duia la documentació a sobre.

Després, els Mossos van començar una investigació en els ajuntaments de la rodalia, els quals no el coneixien. Al final van poder saber la identitat del ferit. Es tractava d´un jove empresari. Conegut per ser els cofundador d´una cadena de venda de joguets i president d´una empresa de roba i eines d´esport d´àmbit internacional.