Carretera entre Fornells i Campllong, que els dos ajuntaments han cedit a la Diputació perquè l'arregli i l'aixampli

Carretera entre Fornells i Campllong, que els dos ajuntaments han cedit a la Diputació perquè l’arregli i l’aixampli

El Punt Avui – LURDES ARTIGAS FORNELLS/CAMPLLONG

La Diputació de Girona ha donat llum verd a l’aprovació inicial del projecte de millora i ampliació de la via, en què s’ha incorporat la construcció d’una via verda lateral a petició dels ajuntaments

El ple de la Diputació de Girona va donar llum verd dimarts passat per unanimitat a l’aprovació inicial del projecte de millora del camí que va de Campllong a Fornells de la Selva, per al qual s’ha previst un pressupost d’1.783.105,86 euros, un dels més alts dins del pla de carreteres de l’institució supramunicipal.

Els dos consistoris van cedir la via a l’ens provincial mitjançant un conveni signat l’abril de l’any passat, en el qual la Diputació es comprometia a redactar el projecte i a executar i sufragar l’obra. En el ple de dimarts passat, a més, també es va aprovar afegir una addenda a aquest conveni per incorporar al projecte la construcció d’una via verda lateral paral·lela a la via que “permeti als usuaris lents circular amb total seguretat”, tal com havien demanat els dos ajuntaments afectats per aquesta obra.

El camí de Campllong a Fornells, tot i el nom de “camí”, és una carretera amb una alta densitat de trànsit –la mitjana actual és d’entre 1.000 i 1.200 vehicles diaris, però hi ha hagut puntes sostingudes de fins a 2.000 vehicles quan s’han fet obres en altres eixos viaris, com l’N-II–, tot i que té un asfalt degradat i no hi ha marges per a bicicletes i vianants.

El projecte

La idea inicial quan es va signar el conveni era ampliar la via –al llarg de 2.740 metres, del pont sobre l’Onyar, a la zona esportiva de Fornells, fins al polígon industrial de Campllong– dels 5,2 metres d’amplada de mitjana que té actualment fins a 8 metres: 6 per al a calçada i un a cada banda de voral. Ara caldrà incloure-hi la via verda.

A més, es preveu fer una intervenció per elevar la carretera respecte els camps del costat a la sortida del pont de l’Onyar en direcció a Campllong per impedir les inundacions que s’hi produeixen cada cop que hi ha pluges d’alta intensitat, fet que obliga a tallar la circulació per impedir qualsevol tipus d’incidència.

LA XIFRA

2,7 quilòmetres de carretera són els que es preveuen ampliar, i també s’hi inclourà la via verda